JU18 wint alweer

De jonge mannen van het beloftenteam van Orca’s hebben hun vijfde wedstrijd gewonnen. Bij vlagen was het prima spel met af en toe een goede individuele actie. De meer onafhankelijke toeschouwer zou ook kunnen zeggen dat de tegenstander wel aardig jong was en dat er door Orca’s veel te snel en rommelig gespeeld werd. Veel ballen werden weggegooid en de meeste aanvallen te haastig afgewerkt. Wie in de afgelopen seizoenen wel eens een wedstrijd van dit team heeft bijgewoond, destijds onder leiding van Laurens van Loosen, ging steevast naar huis met een nadreunend “PAAAAASEN, SNAAAAAIEN” in de oren. Dat is helaas niet blijven hangen bij het team…

Het team

Dit seizoen is er een nieuwe selectie met jonge talentvolle spelers als Mr. C, Knielus en Whity toegevoegd bij de oudgedienden Bolder, Effien, de Kast, Goldy, Fonz, Baker, Oge en Rainbow. Helaas werd guard JP meteen met een transfer naar Heren 1 gestuurd. Er is ook een nieuwe trainer-coach, Johan van de Reest. Hij was dit weekend echter op trainingsmissie in Chicago en heeft bij een NBA game tussen de Bulls en de Celtics nieuwe inspiratie opgedaan. De vaste invalcoach mocht de honneurs waarnemen en gelijk een stukje schrijven.

Het seizoen tot nu toe

De eerste wedstrijden van dit seizoen waren, laten we zeggen, niet super. Twee wedstrijden gingen verloren, één met miniem verschil tegen Ceres. De eerste winst werd gepakt tegen Landstede, echter was er gedoe met de vermelde spelers op het scoresheet waardoor er gewonnen werd, maar toch verloren met 20-0. De volgende wedstrijd tegen Ceres bleek er geen voltallig team op de been te brengen als gevolg van blessures, waardoor er opnieuw met 20-0 werd verloren.

De wedstrijd

Nu was het thuis tegen de Peatminers dus tijd voor een echte wedstrijd en met de nodige geestdrift werd er aan de wedstrijd begonnen. De verdediging staat in zone als een huis, dus in de voorbespreking had de coach met name aandacht voor focus op de bal, geconcentreerd in de aanval blijven en blijven passen. Dat ging dus gelijk niet goed… In de eerste minuten vier turnovers aan de zijde van Orca’s en vaste veelscoorder Goldy miste een paar open lay-ups. Gelukkig hadden de Peatminers wel een fanatieke coach, maar minder fanatieke spelers meegenomen waardoor de achterstand van Orca’s in de eerste minuten beperkt bleef. Pas in de negende minuut werd er goed gespeeld en gescoord door Orca’s. Twee driepunters en drive van Knielus brachten Orca’s op een comfortabele voorsprong. Tussenstand eerste kwart 14-6. In het tweede kwart ging Orca’s gestaag door met scoren. Lekker fanatiek werd er verdedigend door Oge en Whity. De laatste doet dat overigens onder begeleiding van oergeluiden waardoor hij zijn medespelers lekker opzweept (en flink laat lachen, maar dat terzijde…). Mooie rebounds en scores van Bolder en Effien waardoor de tussenstand 26-11 werd. In het derde kwart was met name goed aanvallend werk van Mr. C te zien, ik ben benieuwd hoe hij over een paar jaar speelt. Netjes zo na een lange blessuretijd en weinig training. In dit kwart begint de foutenlast van Orca’s wat toe te nemen. Er zijn twee spelers met drie fouten en Effien heeft er dan al vier. De Peatminers beginnen er langzaam aan zin in te krijgen en scoren een paar keer te veel. Tussenstand 35-20. Laatste kwart was de opdracht om een season high score te maken, het doel was op minstens 54 punten te komen. Twee mooie rainbows van Rainbow himself zetten de toon direct in de eerste twee minuten. Jammer genoeg moest Effien er met vijf fouten uit. Het spel leek weer op de eerste minuten van de wedstrijd, teveel ballen gingen verkeerd en met uitzondering van twee hoge blocks van Goldy en een (bijna) buzzerbeater driepunter van Knielus waren er weinig hoogtepunten. Eindstand 46-21, doel net niet gehaald, maar wel lekker gewonnen en de toon gezet voor de rest van het seizoen. Als straks de Kast weer mee kan doen na zijn blessure, gaan er nog mooie dingen gebeuren. Goed gedaan.

Scores

Knielus 17, Goldy 13, Rainbow 4, Whity 4, Bolder 4, Mr. C 2, Effien 2