JU18 heeft de winning mood

Een overwinning moet gevierd worden, en mag ook na-gevierd worden. Afgelopen zaterdag heeft JU18 een lekkere zege geboekt op de Snippers. Een mooi verslag dat een paar keer gelezen wordt gaat helpen bij het vasthouden van de winning mood.

Bij het indraaien voor de wedstrijd had Orcas al de eerste winst te pakken. Een voltallige selectie van 11 spelers was enthousiast aan het zeg maar layuppen, twee coaches op de bank en ahum, een wat, laten we zeggen beperkt, publiek, zorgden voor een mooie ambiance. De tegenstanders waren met een kleine selectie uit Zeewolde afgereisd en voorzagen duidelijk een moeilijke wedstrijd. En er was nog geen bal gegooid.

Het team

De transfer van guard JP naar Heren 1 was een mooie stap voorwaarts voor deze goede speler. Het is nog mooier dat hij nu toch ook zijn wedstrijden meedoet met JU18. Daar is hij echt van meerwaarde en helpt het team om dit seizoen nog meer wedstrijdjes te pakken.

In het vorige verslag hebben een aantal spelers een bijnaam gekregen waar de heren met wisselend succes tevreden over waren… Daarom deze keer een paar nieuwe namen voor dezelfde spelers. De insiders weten hoe of wat…

De wedstrijd

De vooraf doorgenomen wedstrijdtactiek was duidelijk. We gaan half-court man-to-man en lopen ze aan alle kanten voorbij. Eerst een gaatje in punten maken en dan compleet en gelijkwaardig team steeds doorwisselen. In theorie prachtig, maar na het eerste kwart was de tussenstand 14-17. Bij een thuiswedstrijd is dat toch echt een achterstand. Wel een paar mooie scores van Rainbow, hoe krijgt hij ze er toch in? Maar duidelijk dat er een andere tactiek moest worden gekozen. De veelgeprezen zone verdediging van de heren dan maar eerst als eerste wapen ingezet. En dat hielp machtig. Als Sjef er dan driepunters in gaat gooien, Goldy er mee an is en een paar drives maakt, goede rebounds van de Kast en Effien, gaat het vanzelf lopen! Tussenstand tweede kwart 33-21.

In de rust is de spanning al wat weg. Bij het indraaien is er daarom een wedstrijdje dunken en Mr. C en Goldy lukt het warempel ook nog. De tegenstander zit op de bank en weet niet meer waar ze moeten kijken.

Aan het begin van het derde kwart is er een bijzonder incident. Phoppe heeft dan al vier fouten vanwege ‘fanatiek’ verdedigen. Dit keer houdt hij zich trouwens goed, de oergeluiden zijn nu vervangen door oerhandbewegingen. Jammer genoeg resulteert het vaak in een fout. Het helpt dan niet als je achteraf schuldbewust je handjes op je rug houdt. “Ik ben onschuldig hoor”. Heel lief, maar de scheidsen waren niet onder de indruk. Dankzij een ‘betrokken’ tafel krijgt Snarf per ongeluk (?) een fout van Phoppe cadeau en dat leidt dankzij Snarfiaans verdedigen tot zijn vijfde fout in de vierde minuut. Exit Snarf.

Goldy maakt vier scores op rij, Mr. C is lekker bezig op de post en scoort een paar mooie ballen, echter vergeet te dunken bij een vrije doorgang. Hilariteit alom. Knielus wordt door drie tegenstanders getorpedeerd bij een buzzerbeater poging, maar het levert niets op. Zelfs geen vrije worpen… Tussenstand 49-34, het gewenste gaatje is iets groter geworden.

In het vierde kwart komt Oge lekker los en maakt een paar prachtige scores. Het lijken frommelballen, maar dat zijn het zeker niet, want ze worden er met een zekere doeltreffendheid in gegooid.

Het einde van het vierde kwart is weer incidentrijk. Effien raakt geblesseerd en schreeuwt, blijft staan, loopt het veld uit, loopt weer terug, schreeuwt weer en gaat op de grond liggen. De scheids is er echter niet van onder de indruk, wedstrijd gaat door en bij ‘evalueren’ van deze actie van de bank krijgt de Kast een technische fout. Okay, het was wat bijzonder, maar de technische maakt het compleet.

In ieder geval heeft Knielus de gelegenheid om een mooie score te maken. Ons Sjefke bepaalt de eindstand op 69-45.

Een applausje waard, want met dit spel en deze inzet gaan er meer wedstrijden gewonnen worden. Top resultaat.

Scores

Goldy 23, Mr C 5, Rainbow 7, Kast 2, Sjef 13, Knielus 2, Effien 2, JP 7, Oge 8.