Zege na zware wedstrijd in Zwolle van JU 12-1

De jongens van Orca’s U12-1 moesten zich opmaken voor een moeilijke wedstrijd in Zwolle tegen Landstede U12-3. Dit werd een zware wedstrijd, die met veel moeite gewonnen werd. De jongens hebben er hard voor moeten werken, maar dit werd wel beloond met een overwinning : 31-34.

Wat de uitslag betreft kan men aan de stand wel zien dat er niet veel gescoord is, dit komt omdat er hard verdedigd moest worden aan beide zijden. De eerste periode gingen de jongens voortvarend van start door deze met 2-10 af te sluiten door scores van Okke en Evert , de tweede periode hadden ze minder geluk. De scores vielen niet,alleen Nathan scoorde en verdedigend werd er niet goed opgelet, waardoor de tegenstander de stand weer gelijk kon trekken en na het eerste kwart stond het dan ook 12-12.

In het tweede kwart score met name Okke drie keer op rij, Willem Pieter deed er ook nog een schepje bovenop en zo liep de score uit. Hierdoor werd er weer een voorsprong opgebouwd en de jongens gingen dan ook met 16-20 de rust in.

De tweede helft moesten ze weer hard aan de bak, goed hun best doen om niet te verliezen. Het ging in de derde kwart gelijk op ,Sander scoorde een mooie drie-punter en Louwrens scoorde ook weer na een paar missers. Stand na de derde kwart: 24-28.

Nog één kwart te gaan en er moest alles op alles gezet worden om de voorsprong niet uit handen te geven. Landstede deed er alles aan om nog te winnen, maar door goed te blijven verdedigen door vooral Joas en Frank en scores van Jaawk en Evert werd de wedstrijd gewonnen en konden we met drie punten op zak weer richting de bult.

Aankomende zaterdag staat er weer een zware wedstrijd op het programma tegen Twello die twee punten boven ons staan. Aanvang 17.30 uur in de Vlechttuinen.

Komt ons allemaal aanmoedigen !!!