JU 12-1 na goede start toch onderuit tegen Twello.

Na een flitsende start konden de jongens dit niet volhouden en verloren ondanks een 23-20 voorsprong met de rust, toch nog de wedstrijd tegen Twello met 35-64. Slap verdedigen, geen conditie en flink wat kansen missen was de oorzaak.

We begonnen de wedstrijd met Willem Pieter, Joas, Frank, Okke en Evert. Het begin was geweldig, voor Twello het in de gaten had stond er al 7-0 op het scorebord door de enigste score van de wedstrijd van Okke en twee mooie scores Evert, waar zelfs een driepunter bij zat. Dit was ook de stand na de eerste periode. Het volgende vijftal Jaawk, Nathan, Louwrens, Patrick en Sander deden daar nog even een schepje bovenop. Door goed verdedigen en mooie aanvallen werd de voorsprong vergroot met 19-4.

De jongens werden wat makkelijk in de verdediging en dachten dat ze wel even zouden winnen van de nummer 2 en lieten in de 3e periode de tegenstander veel te gemakkelijk scoren. Ze vergaten zelf te scoren en de voorsprong werd snel kleiner: 19-12.

Voordat ze aan de laatste periode voor de rust begonnen werden ze nog gewaarschuwd door de coachen dat ze niet moesten verslappen en goed moesten verdedigen. Dit pikten ze aardig goed op en begonnen weer te scoren. De voorsprong met rust was dan ook niet erg groot en de ruststand was dan ook 23-20.

De tweede helft was het net of de meeste niet meer wisten wat verdedigen was, lieten gemakkelijk hun mannetje voorbij gaan en het was prijsschieten voor Twello, die als wilden tekeer gingen. Zo goed als ze voor de rust speelden, zo slecht speelden ze na de rust. Het geloof leek wel weg te zijn, er was gewoon geen wilskracht meer. Twello deed gewoon er een schepje bovenop en de jongens lieten het gewoon gebeuren. Na een 3-11, 2-7 , 5-16 en 2-10 verloren perioden in de tweede helft werd dan ook nog met groot verschil verloren. De eindstand was 35-64.

Jammer jongens, veel oefenen ook buiten de trainingen op de pleintjes !!!