JU 12-1 speelt beste wedstrijd van seizoen

 

Na een intensieve training afgelopen week, waar vooral de nadruk op verdedigen gericht was,hoopten de trainers dat dit ook in de wedstrijd merkbaar zou zijn. Door sterk te verdedigen en vooral goed samen te spelen, resulteerde dit in een zeer goede partij tegen Vuas U12 uit Dronten en de wedstrijd werd gewonnen met 55-30.

Waar de trainers/coachen het hele seizoen al op zaten te wachten, werd afgelopen zaterdag werkelijkheid. Al hun energie die ze in dit team gestoken hebben, begint nu ook in de wedstrijd zijn vruchten af te werpen. Het was de beste wedstrijd van dit seizoen tot nu toe.

In de eerste periode met Willem Pieter, Joas, Sander, Louwrens en Okke in de basis, moest er meteen een gaatje geslagen worden. Er werd erg goed verdedigend en goed samengespeeld. Iedere keer werd de vrije man gezocht en zo werd er gemakkelijk gescoord. Na drie scores op rij en de tegenstander geen kans te geven stond er al snel 6-0 op het scorebord. Dit was een erg goede periode. De tweede was iets minder,de schoten vielen niet lekker en sommigen gaven hun mannetje te veel vrijheid en daardoor scoorde Vuas drie keer, zelf werd er maar één keer gescoord en wel een mooi schot van Nathan de Jong, die deze wedstrijd één van de beste verdedigers was. Stand: 8-6.

We moesten in de derde periode wat rustiger proberen te spelen en niet te gehaast schieten. Deze aanwijzing werd goed opgevolgd en er werd weer beter gespeeld. Er werden veel ballen onderschept veel passen kwamen goed aan. De stand ging een beetje gelijk op  en met nog één periode te spelen voor de rust werd er met een voorsprong van 13-10 aan de vierde periode begonnen. De laatste periode voor rust kan wel de beste van de hele wedstrijd genoemd worden. Er werd zo goed verdedigd dat Vuas niet kon scoren. Door mooie scores van Nathan, Evert en Tassi liep de voorsprong uit naar 23-10 russtand.

De jongens kregen in de rust complimenten van de trainers en het publiek om hun goede spel. Lieten zien dat ze voor elkaar wilden werken en zo begonnen ze aan de tweede helft.

De derde kwart ging net zo goed als eerste helft, er werd gescoord door Jaawk en Louwrens, die deze wedstrijd goed onder de borden stond en daardoor makkelijk en veel kon scoren. Na de zesde periode stonden ze voor met 37-16. Het laatste en vierde kwart werd de voorspong nog groter, er werd veel gescoord. Een mooi schot van Frank Ruizendaal ging feilloos door het netje, zijn tweede poging rolde net van de ring. De jongens hebben erg goed hun best gedaan en lieten zien dat als ze goed kunnen samenspelen en verdedigen.

Ga zo door toppers, klasse wedstrijd.