WINST VOOR JONGENS U14 IN ZWOLLE

Vrijdagavond speelden de jongens van u14 in Zwolle tegen LandstedeBasketbal/ZAC. Het team van Zwolle dat vorig jaar kampioen van Nederland werd speelt tegenwoordig in de u14-eredivisie maar ook het tweede team van Zwolle is dit jaar weer sterk en staat derde in de competitie, ??n plek onder Orca's. Vorige week verloren de jongens van Orca's de eerste wedstrijd van dit seizoen. In en tegen Zwolle kon u14 nu laten zien het verlies van vorige week weer goed te willen maken. William Bults en Klaas-Jan Post speelden deze wedstrijd niet mee.

Orca's begon sterk aan de wedstrijd en zette met een aantal mooie fastbreaks al snel een 0-8 voorsprong op het scorebord. Maar ?de jongens van Zwolle lieten zien dat ze niet echt onder de indruk waren van de sterke start van Orca's en binnen een paar minuten hadden ze de stand alweer gelijk getrokken. Verdedigend had Orca's moeite met de snelle spelers van Zwolle en dat had tot gevolg dat ZAC soms makkelijk tot scoren kwam. In de aanval stonden de Urkers overtuigender te spelen. ZAC kwam al snel in foutenlast en daar wist Bart van Schaik wel raad mee. Hij schoot in de eerste helft 6 van de 6 vrijeworpen raak. Klaas-Jan Scheffer en Jan Hakvoort stonden als beesten te rebounden wat tot resultaat had dat de Urkers veel tweede kansen kregen. Met drie punten voorsprong ging Orca's de rust in maar als ze de punten mee wilde pakken naar Urk moest er de tweede helft harder gewerkt worden in de verdediging.

Het derde kwart ging aardig gelijk op. In de aanval werden er veel ballen gemist en aan de andere kant van het veld liep het ook nog niet echt goed. Vooral de razendsnelle spelverdeler van Zwolle sloop regelmatig door de Urkse verdediging heen. Maar de jongens wisten de draad weer aardig op te pakken. Met een kleine voorsrong begon het vierde kwart. Orca's wist nu dat het deze wedstrijd in de laatste 10 minuten moest gaan gebeuren.?
Zo gezegd zo gedaan. Het leek wel alsof de Urkers nu pas begonnen met basketballen! Er werd gerend, gedoken, gevlogen. En er werd keihard verdedigd. De jongens van u14 lieten zien nog wat energie over te hebben en ZAC werd vakkundig van het veld gerend in de laatste paar minuten van de wedstrijd. Het verschil liep op richting de 20 punten. Luka de Jong zorgde met de laatste lay-up voor de eindstand. 54-74.

U14 pakt dus belangrijke punten in Zwolle. Dankzij een enorme dosis inzet en prima teamspel! Volgende week vrijdag 25 november spelen de jonge Urkers weer een thuiswedstrijd. Het u14 team van Snipers uit Zeewolde komt dan naar sporthal de Vlechttuinen. De wedstrijd begint om 19:00. ? ? ? ? ? ? ?