X16-1

Titanenstrijd J16 - de ouders

J16 heeft een goed seizoen gespeeld, wat uiteindelijk heeft geresulteerd in een 2e plaats in de competitie, er werd alleen verloren van de nummer 1, WSV uit Apeldoorn. Net als het jaar daarvoor.

Donderdag 4 mei was de strijd waar het hele seizoen naar is uitgekeken, de titanenstrijd, de oudjes tegen de jonkies
Voor sommige ouders was het een terugkeer na jaren op het basketbal veld en er waren zelfs ouders die voor het eerst actief kennis maakten met de basketbal sport.

Lees meer...

X16-1

Topper J16-1

Afgelopen zaterdag stond de topper van de 2e klasse, U16, afdeling oost op het programma. De jongens van Orca’s J16-1 waren met een lekkere reeks overwinningen bezig, waaronder een dikke winst partij op de nummer 3 van de competitie Rebound en daarna werd met dik 70 punten gewonnen van Snipers en een overwinning op WSV U 16 1 uit Apeldoorn zou de kers op de slagroom worden. Al 2 keer werd er van WSV verloren. Thuis best wel dik, met 20 punten maar in de uitwedstrijd tegen WSV werd de schade beperkt gehouden tot 13 punten en afgelopen zaterdag leek het strijdplan dat coach Pieter van Veen had bedacht, te gaan werken. Om de penetratie van de sterke guards van WSV te stoppen werd er met een zone verdediging gespeeld en dat ging hartstikke goed.

Lees meer...

X16-1

Orca’s Ju 16 1 begint sterk

J16Na drie walk-overs en een nagelbijter tegen Harderwijk, kunnen de jongens van Ju16 voorlopig, met acht punten in de pocket, op de eerste plaats van de competitie plaatsnemen.

Dit jaar bestaat Ju 16 1 uit 8 spelers. Van vorig seizoen zijn blijven hangen, de aanvallend zeer sterke Laurens van Veen, Wilbert Kramer, die vooral in de rebound en verdediging sterk is, de allrounder Yannick de Graaf en de slim spelende en verdedigend sterke  Rick Visser. Daar zijn dit seizoen bijgekomen, de technisch begaafde assist koning Jurian Bakker, de makkelijk scorende en allrounder Okke de Boer, de harde wekende en razendsnelle Jelte Kramer en de met een leep schotje begaafde team speler Albert Jansen en als de nood aan de man komt kunnen ze altijd nog beschikken over de talenten van Cornelis van Eerde.

Lees meer...

X16-1

Knappe overwinning J16 op koploper BAS

De oude en nieuwe lichting van JU16 moest aan het begin van het seizoen nog even aan elkaar wennen maar gelukkig leerden ze elkaar al snel waarderen en kwamen daardoor na een stroeve start ook de eerste overwinningen.

Het team bestaat uit ijzervreters uit de oude garde als de makkelijk scorende motivator Geert de Wit, de talentvolle en technisch vaardige Christaan Hakvoort, de atletische Jonathan Bults, de sterk verdedigende, Speedy Gonzales, Teun van Urk , aangevuld met de slim spelende Toine van Maaren, de hard werkende teamspeler Wilbert Kramer, de allrounder Yannick de Graaf, de aanvallend sterke Laurens van Veen, talent in opkomst Rein de Graaf, de laconieke maar zeer frivool spelende Rick Visser, de zeer sympathieke sfeermaker Harm Pieter Molenaar en natuurlijk de technisch sterke, driepunter specialist Cornelis van Eerde. Helaas raakte Klaas Jan Molenaar aan het begin van het seizoen al zwaar geblesseerd en heeft hij zijn kunsten nog nauwelijks kunnen tonen. Deze groep paradijsvogels wordt in het gareel gehouden door Orca’s legende Cees Hakvoort.

Lees meer...