Knappe overwinning J16 op koploper BAS

De oude en nieuwe lichting van JU16 moest aan het begin van het seizoen nog even aan elkaar wennen maar gelukkig leerden ze elkaar al snel waarderen en kwamen daardoor na een stroeve start ook de eerste overwinningen.

Het team bestaat uit ijzervreters uit de oude garde als de makkelijk scorende motivator Geert de Wit, de talentvolle en technisch vaardige Christaan Hakvoort, de atletische Jonathan Bults, de sterk verdedigende, Speedy Gonzales, Teun van Urk , aangevuld met de slim spelende Toine van Maaren, de hard werkende teamspeler Wilbert Kramer, de allrounder Yannick de Graaf, de aanvallend sterke Laurens van Veen, talent in opkomst Rein de Graaf, de laconieke maar zeer frivool spelende Rick Visser, de zeer sympathieke sfeermaker Harm Pieter Molenaar en natuurlijk de technisch sterke, driepunter specialist Cornelis van Eerde. Helaas raakte Klaas Jan Molenaar aan het begin van het seizoen al zwaar geblesseerd en heeft hij zijn kunsten nog nauwelijks kunnen tonen. Deze groep paradijsvogels wordt in het gareel gehouden door Orca’s legende Cees Hakvoort.

De vorige wedstrijd werd nipt verloren van de nr. 2 WSV uit Apeldoorn en dus moesten de jongens vrijdagavond 19 februari j.l. aan de bak om de eer te redden tegen koploper BAS uit Biddinghuizen. BAS, een team dat, met veel stevige jongens, vooral inside sterk is, kon de eerste helft een klein gaatje slaan, vooral om dat de Orca’s mannen het verdedigend af lieten weten en te laconiek met passing en het balbezit omgingen. Na de rust ging Orca’s een zone verdediging gebruiken om het inside geweld van BAS te stuiten. Dat lukte heel aardig. BAS kwam amper nog tot scoren en Orca’s kon de vele fast breaks vaak succesvol afronden. Vooral Teun van Urk, kom met zijn snelheid de BAS verdediging vaak tot wanhoop drijven en ook Christiaan Hakvoort en Cornelis van Eerde scoorden regelmatig.

Op het laatst werd het nog even flink spannend. Door scores van Cornelis van Eerde en een vrij worp van Teun van Urk, die Orca’s op 1 punt voorsprong brachten was de stand 10 seconden voor tijd 46-45. BAS ging in de aanval en er werd een fout gemaakt door Orca’s wat resulteerde in 2 vrijeworpen die gelukkig allebei werden gemist. Orca’s pakte de rebound en kon de laatste seconden uitspelen. Al met al een knappe overwinning op koploper BAS waarmee de jongens lieten zien dat het eigenlijk zonde is dat ze op een 3e plaats in de competitie staan.