Orca’s Ju 16 1 begint sterk

J16Na drie walk-overs en een nagelbijter tegen Harderwijk, kunnen de jongens van Ju16 voorlopig, met acht punten in de pocket, op de eerste plaats van de competitie plaatsnemen.

Dit jaar bestaat Ju 16 1 uit 8 spelers. Van vorig seizoen zijn blijven hangen, de aanvallend zeer sterke Laurens van Veen, Wilbert Kramer, die vooral in de rebound en verdediging sterk is, de allrounder Yannick de Graaf en de slim spelende en verdedigend sterke  Rick Visser. Daar zijn dit seizoen bijgekomen, de technisch begaafde assist koning Jurian Bakker, de makkelijk scorende en allrounder Okke de Boer, de harde wekende en razendsnelle Jelte Kramer en de met een leep schotje begaafde team speler Albert Jansen en als de nood aan de man komt kunnen ze altijd nog beschikken over de talenten van Cornelis van Eerde.

In de voor laatste wedstrijd werd met 40 punten verschil gewonnen van Olstars U16 1. Van te voren dacht coach/trainer Pieter van Veen dat ze nog een zware kluif aan deze ploeg zouden hebben maar de twee beste spelers bleken niet aanwezig te zijn en daardoor kon Ju16 ondanks een niet al te sterk optreden makkelijk winnen. Laurens scoorde met zijn arsenaal aan inside moves 33 punten. Wilbert blokte en maakte wat hoekshotjes, Jurian strooide wat lepe pasjes in het rond, Albert schoot wat jumpertjes raak, Yannick maakte zijn lay ups op de fast break en Jelte en Rick schakelden verdedigend alles uit. 

Een wedstrijd om snel te vergeten maar wel geschikt om even goed aan elkaar te kunnen wennen.

Ook de laatste wedstrijd, uit tegen B.V. Isala uit Deventer was een wedstrijd waarin, de Orca boys even flink aan de persoonlijke statistieken konden werken en weinig tegenstand kregen en dat was dan ook duidelijk te zien in de einduitslag 14 – 108 in het voordeel van Orca’s Ju-16 1