Topper J16-1

Afgelopen zaterdag stond de topper van de 2e klasse, U16, afdeling oost op het programma. De jongens van Orca’s J16-1 waren met een lekkere reeks overwinningen bezig, waaronder een dikke winst partij op de nummer 3 van de competitie Rebound en daarna werd met dik 70 punten gewonnen van Snipers en een overwinning op WSV U 16 1 uit Apeldoorn zou de kers op de slagroom worden. Al 2 keer werd er van WSV verloren. Thuis best wel dik, met 20 punten maar in de uitwedstrijd tegen WSV werd de schade beperkt gehouden tot 13 punten en afgelopen zaterdag leek het strijdplan dat coach Pieter van Veen had bedacht, te gaan werken. Om de penetratie van de sterke guards van WSV te stoppen werd er met een zone verdediging gespeeld en dat ging hartstikke goed.

Wilbert Kramer opende de score aan de vrije worp lijn en speelde voor de rest een solide wedstrijd met veel blocks, rebounds en enkele scores. Verder waren het vooral topscorer Laurens van Veen en de razendsnelle Jelte Kramer die van zich deden spreken met veel scores. De mannen van de Urker J16 hebben misschien wel de beste verdediging van de competitie en ook deze keer wisten ze het normaal veel scorende team uit Apeldoorn redelijk te bedwingen. Uiteindelijk was de stand na 4 kwarten 45-45 en moest er dus verlengd worden. In die verlenging toonde WSV zich het betere team en wist nog 6 punten te maken tegenover 2 voor Orca’s. Eindstand 51-47.

Daarmee lijkt de kampioen van deze JU16 competitie al zo goed als zeker bekend te zijn en er moeten echt wonderen gaan gebeuren om het kampioenschap nog op Urk te kunnen vieren.

Desalniettemin draaien de jongens een leuk seizoen. Jongens als  Okke de Boer, Yannick de Graaf en Jurian Bakker zie je echt groeien in hun spel en als coach/trainer kan je genieten van de verdedigende acties van Rick Visser of een lekker droog jumpshot van Albert Jansen.

Waarschijnlijk een tweede plek dus voor de Orca's pubers maar zoals een van de beste guards uit de NBA geschiedenis, Magic Johnson, al zei: “In het leven kan je winnen of verliezen en beide zullen voorkomen maar wat ik nooit zal accepteren is opgeven”