Meisjes U12-1 op weg naar het kampioenschap

Afgelopen zaterdag stond er een belangrijke wedstrijd op het programma voor de meiden van U12-1. We staan twee punten los op de nummer twee en moesten zaterdag weer tegen dit team spelen. Werd er gewonnen dan zou het kampioenschap toch heel dichtbij komen. De meiden lieten de eerste kwarten over zich heen lopen maar herpakten zich en werkten keihard waardoor uiteindelijk de winst veilig gesteld kon worden. Eindstand 27-47.

We waren toch wel een beetje zenuwachtig. Bernadien opende de score maar daarna ging het mis. De verdediging was niet goed en veel meiden waren nog niet ‘wakker.’ Twello kon heel makkelijk scoren in de eerste vier minuten en maakten maar liefst 10 punten. Bij ons kon alleen Erica nog scoren en daarom was de stand 10-4. In de volgende vier minuten stond de verdediging een stuk beter. Er waren strenge maar hele goede scheidsrechters waardoor we vol aan de bak moesten. Gelukkig konden we weer twee scores meepakken door Wendy en Hennie. Stand na eerste kwart: 10-8.

Het tweede kwart moesten we beter rebounden en nog harder verdedigen. Mirjam, Manninne en Jildou werkten keihard in de verdediging en Mirjam pakte twee keer een mooie aanvallende rebound mee en ook meteen de scores. We stonden op voorsprong. Door het harde verdedigen konden we veel steals pakken en Erica kon daardoor vier keer scoren. De stand was ineens 14-20 voor ons. In de volgende vier minuten konden we niet echt weglopen en maar 1x scoren maar de voorsprong van 6 punten was een feit. Ruststand: 16-22.

Het derde kwart gingen we door met goed verdedigen (Twello wist maar twee keer te scoren) en fast- breaks lopen. Erica en Bernadien pakten alle scores mee en we liepen steeds verder weg. Twello bleef wel door strijden maar wij waren duidelijk beter. Als een echt team werd er gewerkt en de voorsprong bleef oplopen. Stand na derde kwart: 20-36.

In het vierde kwart wisten we dat de winst binnen was en dat was de eerste vier minuten ook te zien. we scoorden niet en Twello deed dat wel. De stand was ineens 25-36. De tweede 4 minuten gingen we er nog een keer voor. We dribbelden goed naar het bord en daardoor kregen we fouten mee. Erica mocht zes vrije worpen nemen en schoot ze alles zes raak. Ook Hennie pakte scores mee en Shenna en Wendy lieten weer zien wat vechten voor een bal is. Door goed teamwork werd de voorsprong uitgebouwd en werd verdiend gewonnen. Eindstand: 27-47.

Het kampioenschap is in zicht en de wedstrijden die op het programma staan zullen niet verloren worden. We houden jullie op de hoogte. Aankomende zaterdag spelen de meiden om half 6 in de Vlechttuinen tegen Landstede. Tot dan!