Orca's U14 strijd! Meiden sterker dan de jongens.

Afgelopen vrijdag was de wedstrijd eindelijk daar dat de meiden U14-1 tegen de jongens van U14-1 speelden. Weken werd er al over gepraat en in deze wedstrijd was ook duidelijk te zien dat er weinig goed basketbal was, heel veel zenuwen en veel emotie. Uiteindelijk lieten de meiden zien een stapje verder te zijn en wonnen daarom ook verdiend. Eindstand: 53-32.

Er was veel publiek naar deze wedstrijd gekomen. Dat zorgde voor nog meer spanning. Toch starten de meiden goed. Lea liet zich meteen gelden door drie scores te maken. Na 6 minuten stond er 8-2 op het scorebord. Daarna laat het publiek zich horen en gaan de meiden gekke dingen doen. Passes die niet aankomen en daarom maar beslissen om alles alleen te doen. Er was geen teamspel meer en de jongens pakten meteen hun punten door het slechte spel van de meiden. Stand na eerste kwart: 8-7.

Het tweede kwart was niet beter al beginnen ze weer sterk en komen 10 punten voor. Bij de jongens beginnen dan de emoties en boosheid te spelen en de meiden laten zich zo aan de kant zetten. De stand is binnen drie minuten zomaar weer gelijk. Ruststand 17-17.

In de rust toch maar even goed duidelijk gemaakt waar de gelijke stand vandaan komt. Het is heel jammer om te zien dat er in die eerste helft niet voor elkaar werd gevochten en iedereen voor zichzelf speelt om maar te scoren. Blijkbaar zit er in die hoofden nog zo dat alleen het scoren belangrijk is. Willen we winnen moet er de tweede helft toch uit een ander vaatje getapt worden.

Het derde kwart starten de meiden erg zwak en meteen staat er een 4 punten achterstand op het bord. Na een time- out komt er eindelijk een beetje beleving in het spel. De meiden durven het bord aan te vallen en passes komen eindelijk aan. Hier wordt zelfvertrouwen uitgehaald en dan gaat het beter draaien. Verdedigend maken de meiden de jongens helemaal gek en kunnen er fast breaks gelopen worden. Anne-wil en Bernadien geven met prachtige passes de ander de kans om te scoren. De meiden zetten even aan en stand na het derde kwart is dan al 34-23.

Het vierde kwart was er zelfvertrouwen te zien en al een stuk beter basketbal. Er worden aanvallen opgezet en dat alles vanuit een keiharde verdediging. Leanne werkt heel hard en wordt dan ook beloond met vier mooie scores. Als coaches zien we weer een team staan en zo kunnen we na de eerste helft ook weer positieve punten benoemen. Uiteindelijk wordt er nog ruim gewonnen met 53-32.
Een volgende wedstrijd hopen we echter weer te genieten van een wedstrijd waarin vanaf het begin keihard wordt gewerkt.

Op naar de volgende wedstrijd!