De rayonkampioenschappen van Meisjes U14-1

Afgelopen zaterdag 14 mei was het eindelijk zover. De Rayonkampioenschappen in Bemmel. Een strijd tussen vier teams, die alles vier een ticket voor het NK willen bemachtigen. Landstede, Jolly Jumpers, Twente Buzzards en Orca's. 

 

Onze eerste wedstrijd was gelijk tegen het team met de meeste trainingsuren in een week. We wisten dat we aan de bak moesten en met drie meiden van ons die volgend seizoen naar Landstede vertrekken was de lading nog wat zwaarder. De start was echter heel goed en meteen was daar de conclusie dat deze teams aan elkaar gewaagd waren. Er was felheid te zien, daardoor was het niet altijd even goed maar dat maakte niet uit. Tot de rust ging het gelijk op en was een gelijke ruststand (17-17) dan ook terecht. Na de rust ging het heel slecht. Landstede maakte een paar snelle scores waar wij dat vergaten. De vechtlust van de eerste helft was helemaal verdwenen en in plaats van terug te komen liep Landstede steeds verder weg. Wij wisten in beide kwarten nog maar vijf keer te scoren. De eindstand was uiteindelijk 27-53 voor Landstede. Heel erg balen als je zo een wedstrijd weg geeft, dit hadden we ook niet verwacht. Feiten liggen er wel, op naar de tweede wedstrijd. 

De tweede wedstrijd was tegen Jolly Jumpers. Ieder jaar is er de strijd tussen deze teams maar ieder jaar weet Jolly Jumpers nog de winst te pakken. Na de nederlaag tegen Landstede wisten we wat ons te doen stond. Meteen bleek ook dat we aan elkaar gewaagd waren. De lengte was in ons voordeel maar zij hadden een ontzettend goede quard die het spel bepaalde voor Jolly Jumpers. De hele wedstrijd is het een puntje- puntje wedstrijd geweest. Wij stonden in de rust twee punten voor maar in de tweede helft bleef Jolly Jumpers aan de goede kant van de score. Met nog 3 minuten te gaan stonden we drie punten achter. De leiding van het rayon besloot echter dat er anderhalve minuut van de tijd af moest omdat ze anders in de knel zouden komen met de andere wedstrijden. Feit was echter dat er na ons geen wedstrijd werd gespeeld, alleen op het andere veld. Het zijn de regels maar een wedstrijd aanvoelen is op zo'n toernooi waarschijnlijk veel belangrijker. In die minuut wisten we niet meer die drie punten in te halen en mocht via een vrije worp erbij Jolly Jumpers winnen met 51-55. Heel jammer want de meiden hadden gevochten als leeuwen, een echte wedstrijd!

De laatste wedstrijd was een formaliteit. Landstede en Jolly Jumpers hadden met bijna 100 pnt verschil gewonnen van Twente Buzzards dus wij wisten dat deze ook gewonnen ging worden. Met ruim 50 punten verschil werd in een wat saaie wedstrijd gewonnen. Onze ogen waren natuurlijk gericht op de strijd tussen Landstede en Jolly Jumpers want de winnaar van deze wedstrijd mocht naar het NK. Na de wedstrijd moedigden we daarom Landstede aan die ruim 15 punten voor stonden. Er kwam echter een goede press van Jolly Jumpers waar Landstede behoorlijk moeite mee had. Jumpers rook een inhaalslag en naderden op vijf punten. Feit is dan alleen dat de wedstrijd met nog 4 minuten te gaan, qua tijd officieel af was. Toen we dan ook verhaal gingen halen vertelde de leiding van het rayon dat ze wedstrijd niet in gingen korten. Onze mond viel open en ons werd wel weer duidelijk dat de leiding wilde dat Jolly Jumpers het NK zou halen, net als ieder jaar. Erg jammer dat het op deze manier moest. Gelukkig wist Landstede aan de goede kant van de score te blijven en mogen zij met hun team naar het NK! 

We kijken met een goed gevoel terug op afgelopen seizoen. In de competitie hadden we weinig tegenstand en dat je dat fysiek mist is op een rayon zichtbaar. Het was afgelopen seizoen niet altijd even makkelijk maar we kunnen toch zeggen dat dit team een belofte is voor de toekomst.