Orca's MU16 vs Groene Kikkers

Weer even tijd voor een klein stukje over de wedstrijd van  de meisjes van orka’s u16-1. Na een lange wedstrijd was het resultaat ook niet zeer opvrolijkend, we hadden alweer verloren. De eindstand was 72-12 voor de Kikkers. 

Eindelijk was het dan zover, 17 januari, stonden we weer op het basketbalveld. Iedereen had er weer zin in na zo’n lange vakantie.  Het fluitsignaal klonk en we konden beginnen.  Gelijk hadden we de bal  en rende Dorien naar de basket, maar de bal werd gerebound door de Kikkers en dribbelden ermee naar hun basket. Met die actie scoorden zij ook meteen het eerste punt.  
Na het eerste kwart stonden de Orka meiden al met twintig punten achter, maar ze gaven het nog niet op. ook Geert-Jan had er nog alle moed in. De wedstrijd ging gewoon nog met een felle strijd om de bal verder, want daar staan de meiden van Oost afdeling U16 1e klasse A/B/C nou eenmaal bekend voor. 
Toen we met de rust nog verder achterstonden werd het tijd voor een nieuwe strategie vond Geert-Jan we gingen zone spelen in de bucket, voorheen speelden we men-to-men. Jammer genoeg werd dit opgemerkt door de tegenstander en gingen zij Parijsje doen. Dit is een actie waarbij ze ervoor voor zorgen dat er ruimte ontstaat in het midden van de zone, zodat een speler erdoorheen kan en kan scoren.
Na het derde kwart stonden we met meer dan  50 punten achter, en ook de meeste strijdlust was weg, maar we bleven spelen. Winnen kon dan misschien niet meer maar het blijft een leuk spel om te doen. Na de wedstrijd waren we een ervaring en ook wat schrammen rijker, en ook al hadden we verloren zat er nog altijd een goede stemming bij de meiden in.
Daarna zijn we naar de Mac gegaan er valt namelijk altijd wel wat te vieren. Bij de Mac aangekomen had Geert-Jan eerst drie dames blij gemaakt met een Mc-flurry, die zij gewonnen hadden met een weddenschap. (Als Geertjan Jana nog een keer zou verwisselen met Anja moest hij ze (( Didy, Anja en Jana)) een Mc-flurry geven.)