U-8 speelt geweldig op het toernooi in Zwolle!

Om kwart voor acht in de koude morgen stonden er al veertien kinderen van Orca's van ongeveer zeven jaar klaar voor het eerste toernooi dit seizoen. Voor velen het eerste basketbaltoernooi ooit! Om de zenuwen een beetje te bedwingen begonnen we in de sporthal met dansen met alle andere teams. Alle 'vreemden' vonden het heel leuk maar de 'urrekers' vonden het maar weak. Maar ze lieten zich niet kisten.

 

 

Er werden wedstrijden gespeeld van 12 minuten en drie tegen drie. De tegenstanders bleken aardig goed, na vragen bleek het dat ze ook veel meer trainingsuren per week hadden dan ons. Maar dat hebben wij niet nodig zeiden de kleinsten! Want wij zijn de BESTEN zei een ander. Dit werd tegen elke tegenstander verteld, we denken dat we daardoor de fairplay wedstrijd niet hebben gewonnen maar dat kan ook aan de felheid van onze spelers liggen. 
 
Tussen de wedstrijden door waren er lange pauzes. De 'vreemden' moesten toen met hun coach zitten op de vloer soms wel een uur. Dit probeerden de Orca's coaches niet eens en wij besloten spelletjes te gaan doen. Verstoppertje, vies en lekker en toen op eens waren we ze allemaal kwijt. En waar waren ze toen --> zie foto!
 
 
In de partijtjes zag je de kinderen groeien en de ouders ook! Niet alleen in kwaliteit maar ook in aanmoediging. Op het laatst stonden de orca's spelers die niet hoefden te spelen een wave te doen en te klappen, heeel gezellig!
Alle orca's teams zijn tweede in hun poule geworden! En dat vind ik een applaus waard. Wat zijn de coaches super trots!!!!! En de ouders!!!!!!!! En zelfs de voorzitter!!