U10 meiden vlammen op het toernooi in Dronten

Afgelopen zaterdag stond er weer een toernooi op het programma voor de meiden van U10. Na de prestaties van afgelopen zaterdag is een verslag voor deze toppers wel op zijn plaats.
De meiden van U10 bestaande uit: Martine, Hennie, Erica, Ilse, Bernadien, Hananja, Wendy, Mirjam en Shenna hebben het moeilijk in de A-poule van de mini?s. Vaak wordt er maar ??n wedstrijd gewonnen en de anderen dik verloren. Maar zaterdag gingen we er voor en zouden we laten zien wat we allemaal geleerd hadden het afgelopen seizoen. Helaas kon Bernadien niet mee doen maar met 8 meiden moest het vandaag gaan gebeuren.

?

?

? ? ? ? ? ? ? ? ? ??

De eerste wedstrijd was tegen de jongens van ZAC 1. Het was nog vroeg, maar dat leek voor ons niet uit te maken. We maakten al snel 2 scores. Maar daarna vergaten we te verdedigen en wilde de bal er bij ons ook niet meer in. ZAC deed het wel goed en wonnen uiteindelijk ook verdiend met 12-6.

Helaas hadden we nu 3 wedstrijden rust, en hoopte de coach niet dat we een tweede wedstrijd ook nog wakker moesten worden. Ondertussen keken we naar andere wedstrijden en werd er gefloten op eredivisieniveau met wel 3 scheidsrechters in het veld. Wij zelf snapten niks van deze offici?le regels maar daar trokken we ons niks van aan.

De tweede wedstrijd was tegen Red Giants en helaas moesten we nu ook weer wakker worden. Normaal gesproken winnen we van dit team maar nu stonden we al heel snel 6-2 achter. Daarna hebben we elkaar opgepept en zijn we weer als tijgers het veld ingegaan. Martine en Erica verdedigden ieder mannetje en als de jongens Martine en Erica weer aan zagen rennen lieten ze de bal prompt uit hun handen vallen. Door goed samenspel en goed passen kregen we veel kansen om te scoren. Gelukkig vielen de ballen goed waardoor de eerste winst een feit was. We wonnen met 8-6.

De derde wedstrijd was tegen de Snipers 1. Van dit team hadden we nog nooit gewonnen. We starten heel erg goed. Ilse en Hananja vochten voor iedere bal en Shenna (nog wel de kleinste van het team) had veel rebounds. Toch bleef de wedstrijd spannend omdat Snipers iedere kans raak schoot. Met nog een minuut te gaan stond het 6-6. Toen was daar Hennie die met een mooi schot de 8-6 raak schoot. Dit was meteen ook de eindstand. De jongens van de tegenstander konden wel huilen nu ze verloren hadden van de Urker meiden.

Het toernooi kon nu al niet meer stuk maar natuurlijk wilden we de laatste wedstrijd van thuisploeg Vuas 1 ook winnen. De vorige keren werd hier met meer dan 20 punten van verloren maar zaterdag waren we zo fanatiek en goed dat dat niet weer ging gebeuren. Ondanks het fanatieke spel van onze kant met tijgers zoals Mirjam en Wendy konden we de laatste wedstrijd niet winnen. Er werd alleen niet met 20-0 verloren maar met maar 10-6.

Onze coach had vandaag wel 10x gezegd hoe goed of dat we niet waren. Het was een heel goed toernooi. Houd dit team maar in de gaten voor de toekomst! Volgende week spelen we het laatste toernooi van het seizoen. Deze keer in Meppel.?