Spectaculaire dag voor U8

Zaterdag 17 mei was de grote dag! Alle spelers van het u8 team gingen op weg naar Dronten om een toernooi te spelen. Om half negen al vertrekken naar Sporthal het Dok waar van het geweldige team aantal van u8 (17 kinderen) drie teams gemaakt moest worden : Orca’s 1,2 &3.

 

Er werd begonnen met een warming-up door een goede basketballer (naam is helaas vergeten). De Urkers vielen hier wel op in tegenstelling tot de ‘Vreemden’. Met als voorbeeld dat het de bedoeling was dat ieder team één bal zou krijgen en op het laatst alleen het team van Orca’s alle ballen bezaten. Daarna volgde er een spannende wedstrijd tussen Orca’s 1 & 3. Die er hard aan toe ging en zelfs met een blauw oog van Erika van Veen eindigde. De Winnaar werd uiteindelijk Orca’s 1, die daarna een wedstrijd tegen Snipers moest spelen. Het mooie van deze wedstrijd was dat de coach dacht die te winnen en Maartje Hakvoort en Femke Kramer het team zover kregen dat iedereen hard moest spelen om die kleine jongetjes in te maken. (en dan vooral die blonde krullenbol) Het vrijeworpen spel na de pauze werd zéér goed gespeeld door Nina Simone Langman, die 7 van de tien raak had gegooid en hierdoor naar de finale mocht. Het waren vele spannende wedstrijden met nog een hoogtepunt een prachtige score van Ingrid Wakker, en een prachtig optreden van Janischa de Vries in de vrijeworpen wedstrijd. 

De uitslag van alle wedstrijden ging volgens het bestuur van het Rayon anders dan gedacht. Er waren niet genoeg medailles ingekocht wat betekende dat Orca’s helaas geen medailles kon krijgen maar gelukkig vond u8 medailles voor verliezers en was het oog alleen maar naar de bekers gericht. Van elk team was de bedoeling dat de team Captain naar voren zou lopen, Orca’s stormde met alle 17 kinderen tegelijk op de beker af wat mijn twijfels oplevert of we volgend jaar nog uitgenodigd worden. De yell die we voor elk team hebben gepresenteerd bij de prijsuitreiking was; Wat binnen wij? DE BESTUUN!!

De 17 kinderen van u8 werden afgezet bij de Boni om twee uur en daar begon de grote verassing , eerst een lekker buffetje naast Prinses Beatrix. Met een speurtocht daarop volgend. Herma Wakker die de Orca in één keer vond. Johannes Foppen die wist waar de ster was, Janischa Bakker die de code kon oplossen. Na deze lange tocht stonden er spelletjes klaar in het Wilhelminapark met emmers water van de glijbaan tot water tikkertje op het basketbal veld. De tocht naar de schat die bestond uit Snoep en Chips. De bedoeling was dat deze middag tot zeven uur zou duren, maar de u8 kinderen waren kapot. Maar wat waren ze goed op het toernooi! Wij als coaches zijn trots op ze en wensen ze veel plezier volgend seizoen! (Loïs & Hendrik-Tromp Snijder, hulp coach Emily Kramer en assistent coach van Orca’s 2 Janieta Gnodde).