Peanuts Orca's spelen eindtoernooi in Apeldoorn

altDe jongste telgen van de basketbalvereniging hebben zich van hun goede kant laten zien afgelopen zaterdag tijdens het laatste peanut basketbaltoernooi in Apeldoorn. Ze wonnen een speciaal gemaakte basketbaltaart en gingen met beker en medailles weer richting ?de Bult?.??

?s Morgens om half negen stonden 6 peanuts te popelen om richting Apeldoorn af te reizen omdat daar het allerlaatste toernooi gespeeld werd van dit seizoen. Dit is een competitie op toernooibasis dat sinds twee jaar actief is. Orca?s heeft sinds dit seizoen ook een peanut afdeling. Iedere maandagavond hebben ze trainen. Een aantal weken geleden hebben er een zestal hun eerste toernooi gespeeld in Elburg. Omdat ze hier al zo goed voor de dag kwamen, was er meteen al besloten om het laatste toernooi, wat vandaag op de agenda stond, ook mee te doen.

?

Er werden drie wedstrijden gespeeld in de poule. De eerste wedstrijd, onder de leiding van coach Pieter?de Coach?Kramer, werd meteen al met veel overtuiging gewonnen met 14-2 van de peatminers. Willem Pieter speelde een hele verdienstelijke pot door keer op keer te scoren. In de volgende wedstrijd tegen de thuisspelende vereniging WSV kregen de kleintjes het moeilijk. De aanval liep niet zo als het moest, passen kwamen maar moeilijk aan,scoren vielen niet of rolden weer uit de ring. Bikkelen bij het leven af dus, maar gelukkig stond de verdediging onder leiding van Joas en Klaas als een huis en speelden ze gelijk 4-4. De laatste wedstrijd van de poule was een makkie. Jaawk werd telkens op zijn wenken bediend en scoorde er lustig op los. Ook door de goede passes van Frank en Andries werd er met 22-4 gewonnen van Olstars. De laatste wedstrijd, omdat ze gedeelde eerste van de poule waren geworden, moesten ze nog een keer opdraven en wel tegen de peatminers. Van deze ploeg hadden ze eerder in het toernooi al van gewonnen, maar de koek was op en niks lukte meer. Ze probeerden nog wat ze konden, maar gingen strijdend ten onder met 12-8.

?

Na het toernooi werden er nog basketbalspelletjes gedaan met de teams tegen elkaar. Orca?s en WSV zaten samen in een team en kwamen als winnaars uit de bus. Ze wonnen een speciaal gemaakte basketbaltaart,die in de kantine meteen werd opgegeten. Het team won een beker en alle spelers kregen een medaille als afsluiting van een zeer geslaagd seizoen.