3X3 Basketbal bij Orca’s

3X3 teams bij Orca’s

Sinds enkele maanden zijn er twee door Kärcher gesponsorde 3X3 teams actief bij Orca’s. De ontwikkeling van 3×3 basketbal is een van de doelen uit het nieuwe algemene beleidsplan van Orca’s met de titel “Basketbal voor iedereen”. De teams worden getraind door Klaas Hoorn.

3X3 Basketbal

3×3 basketball is de grootste urban teamsport ter wereld en Nederland behoort tot de toplanden in deze nog relatief nieuwe sport. Volgend jaar wordt in Amsterdam het WK georganiseerd en daarnaast zal 3×3 basketbal zijn debuut maken op de Olympische Spelen van Tokio in 2020.

Dynamisch, spectaculair, urban en innovatief! 3×3 basketball is geïnspireerd door verschillende vormen van streetball, een variant van het reguliere basketball dat ontstaan is op de pleintjes in de Verenigde Staten. Inmiddels is 3×3 basketball dé grootste urban teamsport ter wereld met wereldwijd meer dan 250 miljoen beoefenaars!

1 basket2 teams en 3 spelers
Eén van de grootste krachten van 3×3 basketball is de toegankelijkheid, het kan door iedereen gespeeld worden (mannen, vrouwen, jongens, meisjes, valide, invalide) zowel op recreatief als professioneel niveau. Daarnaast zijn de toegepaste regels en de vereiste capaciteit ook erg toegankelijk. Alles wat je nodig hebt is 1 basket2 teams en 3 spelers per team op een half basketball court.

bron: basketball.nl

orca's 3x3 teams
karcher sponsort orca's 3x3

We hebben Kärcher bereid gevonden om de twee 3×3 teams te sponsoren met kleding, tassen en ballen waarvoor onze hartelijke dank!

Op de foto:

Luc Gerssen (Kärcher), Klaas-Jan Scheffer, Eize-Fokke Hoekstra, Luka de Jong, Arie Hoekstra (achter)

Hendrik Post (Kärcher), Klaas Hoorn, Joas van der Reest, Jelle Pasterkamp, Willem Weerstand, Mart Krol (voor)

foto: Edi Visser

orcas 3x3 who is who 1024