Dames Orcas sluiten 2018 af met winst.

Zaterdag speelden we tegen cobra Nova uit Voorburg. Een jong team waar we eerder (thuis) dik van wonnen. We hadden hoopvolle verwachtingen om weer winst te pakken, maar dat verliep met meer moeite dan gedacht. Het team was met een groot aantal en wij wederom met onze eigen acht. We wonnen ruim en mochten met een stand van 52-71 tevreden zijn.

Het eerste kwart begon slecht. De verdediging stond gewoon niet goed en het scoren verliep moeizaam. Van beide kanten werden acties gemaakt, maar onze kant verliep de aanval te snel en deden we na een pass al een hopeloze poging tot scoren. Dat moest anders

In het tweede kwart zetten we onze defense veel beter neer en wisten we vaak de raakscorende Duanne of Marlies te bereiken. Ook maakten we uit een goede verdediging vaker de steal voor een fastbreak. Het ging een stuk beter en de sfeer was goed. We hielden de tegenstander op 13 punten en maakten er zelf 26. ruststand van 33-45.

Na de rust ging het eerste deel van het derde kwart ook weer goed. We hielden onze hoofden erbij. Vanaf nu switchen we ook af en toe van verdediging waardoor we de aanval van de tegenstander nog beter wisten te verwarren. Dit verliep in het vierde kwart evenzo. We konden elkaar beter helpen in de verdediging en maakten niet meer zo veel fouten als in de eerste Onze communicatie in de verdediging werd beter, we maakten meer stops en maakten leuke acties samen. We sluiten af met 52-72

Dit was de laatste wedstrijd voor de vakantie. We houden onze uitdagingen wel bij en gaan het nieuwe jaar in met een oefenwedstrijd. Ook spelen we dinsdag as tegen de aanhang van dames 1; ook een leuke uitdaging!

Punten:
Marlies 31!!
Duanne 14
Diddie 13