IJzersterke wedstrijd Schol Orca’s Dames 1

Alsof we het kampioenschap binnengehaald hadden, zo vierden we de uitoverwinning op Barons. Oorzaak voor de uitzinnige vreugde in Breda was de manier waarop we de winst over de streep had getrokken. We speelden met vertrouwen, deden ‘alles’ goed en bleven knokken tot aan de laatste seconde. Eindstand: 45-50.

Vorig seizoen verloren we nog twee keer van de Barons. Die wetenschap zorgde op voorhand voor de nodige spanning bij veel van ons, maar als het startsignaal klinkt, zitten we meteen goed in de wedstrijd. Barons is echter geen verkeerde tegenstander en met name hun center is bepalend. De scores gaan gelijk op en na het eerste kwart is de stand 10-11.

Het tweede kwart gaan we opnieuw goed in en de verdediging staat als een huis. Er wordt goed gecoacht en Barons komt aanvallend weinig in het spel voor. Bij ons vallen de ballen echter niet altijd even gelukkig, waardoor de spanning in de wedstrijd blijft. We gaan rusten met een stand van 19-21. Alles is nog mogelijk

Na rust komen we opnieuw goed uit de startblokken. De wil om te winnen van deze lastige tegenstander is duidelijk zichtbaar in ons agressieve spel. Barons begint fouten te maken, iets waarop Jenny en Janita in de rust al liepen te hameren. We verschijnen regelmatig en met succes aan de vrijeworplijn.

Het vierde en laatste kwart start bij een voorsprong van drie punten: 31-34. Nu is het zaak om het verstand er bij te houden, iets wat we voorheen weleens vergaten. Hennie geeft meteen het goede voorbeeld, met een rake driepunter, waardoor het verschil zes punten bedraagt. Barons kan nog één keer dichterbij komen tot drie punten en stapt daarna over op een press. Gelukkig reageren we alert en spelen we zonder al te veel moeite onder de druk uit. We laten voor het eerst zien dit seizoen dat we in staat zijn een spannende wedstrijd op een goede manier af te sluiten.

Volgende week spelen we thuis om 19:00 tegen BVG uit Groningen, een ploeg die we al kennen. Het belooft weer spannend te worden, komen jullie ook?

Topscorers: Hennie van Schaik: 15 punten; Diddie Kramer: 14 punten, Lea Romkes: 10 punten.