Orca’s Dames 1 vecht zich langs Trajanum

Afgelopen zaterdag speelden we thuis tegen Trajanum uit Nijmegen. Een tegenstander waar we de eerste wedstrijd maar met 7 punten van wonnen. Ook het thuis treffen bracht ons langzaam maar zeker tot een overwinning. We wonnen met 9 punten: 74-65.

Het eerste kwart liep het gelijk op. Zoals het bij ons vaak gaat het eerste kwart, liepen we onze longen uit ons lijf. Met een iets legere bank dan gewoonlijk, moesten we dan ook af en toe wat op adem komen. We lieten onszelf dit echter niet toe, omdat onze aanvallen van korte duur waren. We konden maar moeilijk de rust bewaren en daarmee zekerheid uitstralen. Hier maakte de tegenstander ruim gebruik door hun transitie ook te versnellen. Ze konden vaak uit de fastbreak scoren en ons hiermee vermoeien. Ook stond onze press hierdoor te laat. Er werd weinig gescoord dit kwart: 11-8.

Het tweede kwart ging aanzienlijk beter. We maakten langere aanvallen en zetten een sterke press neer. Op deze manier konden we de aanval van Trajanum vertragen en beter opvangen. We maakte meer gebruik van onze kwaliteiten en vielen vaker de ring aan door een op een onze man te verslaan. We waren veel sneller en daar moesten we gebruik van maken. Iedereen droeg wat puntjes bij en in de laatste seconde wist Marianne Bakker ook nog een drietje te maken. We gingen met een ruime voorsprong de rust in: 35-22.

De tweede helft wouden de dames ons verrassen met een zoneverdediging, maar die pakten we goed aan. In onze verdediging lieten we nog vaak steken vallen. Ook al hadden de dames niet echt lange mensen, ze wisten zich goed en ver door te dringen in de bucket en te scoren, zelfs langs Lea. We namen een time-out en gingen het anders aanpakken. Dit werkte. We konden ook beter raad met de screens die Trajanum steeds zette. En ook in de aanval vielen de schoten aan onze kant tot buiten de driepunterlijn. We konden veel mensen vrijspelen, mede door gebruik van de center. We lieten beter spel zien en vochten echt voor de bal. 56-42.

Het laatste kwart verloren we helaas. Waar het in de eerste vijf minuten nog goed ging en we het gat van 20 punten sloegen, lieten we het in de laatste vijf minuten totaal afweten en konden de dames van Trajanum maar liefst 20 punten maken!  Zo gingen we van een voorsprong van 20 punten naar een winst van 9 punten… toch wel erg jammer.

Volgende week spelen we om 16:45 in Utrecht tegen de Cangeroes. Dit belooft wederom een pittige wedstrijd te worden, maar we hebben al het vertrouwen in ons kunnen. Deze week gaan we weer vol op aan de bak.

 

Punten:

Lea 21

Lianne 15

Rianne Brouwer 13