Schol/Orca’s Dames 1 onderuit in de tweede bekerronde

Afgelopen zaterdag stond er een bekerwedstrijd op het programma. We reisden helemaal af naar Leiden om het op te nemen tegen het studententeam LUSV. We misten zelf wat spelers vanwege vakantie, maar hadden Ri-janne v.d. Berg en Anne-Wil v.d. Berg meegenomen als versterking. We moesten helaas met een flink verlies weer afdruipen naar Urk. 61-46.

We begonnen de wedstrijd sterk, vielen de ring goed aan en maakten makkelijke scores. Diddie Kramer wist 6 punten op rij te maken en na 5 minuten stond het al 2-8. Daarna kwam LUSV ook beter in de wedstrijd en wisten ze een paar keer de press te omzeilen. Stand na eerste kwart 12-14.

Het tweede kwart was erg slecht. We liepen achter de feiten aan, de ballen vielen net als de vorige wedstrijd niet. Je merkt op zo’n moment dat onze scorende speelsters er niet zijn. Er was niemand die het tij kon keren. LUSV kwam steeds beter in de wedstrijd en wij lieten het gebeuren. In de rust keken we al aan tegen een achterstand van 35-20.

In de rust afgesproken de hoofden weer de lucht in en laten zien wat we kunnen. Die ballen gaan aan onze kant ook echt wel vallen.

Maar ze vielen niet… We hadden te weinig grip op de aanval van LUSV en waren te laat in de verdediging. Zij gingen goed door met scoren en wij, wij geloofden het wel. De stand na het derde kwart was 54-36.

Vierde kwart werd het beter. We werkten hard in de rebounds en Alice Scheffer kreeg zo ook vaker de fout mee naar het bord. Doordat we in de verdediging alle screens switchten zag je dat we vaker de steal konden pakken. We wonnen dit kwart, maar dat was niet genoeg. We verloren met 61-46.

In zo’n wedstrijd waarin je 5 eigen speelsters mist zie je dat het lastig wordt om met een samengesteld team je spel te spelen. Daarnaast missen we 2 speelsters die elke wedstrijd goed zijn voor zo’n 25-30 punten samen en je mist twee afstandschutters. We zullen daaraan moeten werken de komende tijd. Veel hebben we geleerd uit deze wedstrijd. Volle concentratie op de competitie en dat kan meteen komende zaterdag als we thuis spelen tegen Barons. De wedstrijd begint om 20.00 uur. Zien we jullie dan?

Topscores:

Marianne Bakker 10 punten