Schol/Orca’s Dames 1 verliest in Den Bosch

Afgelopen Zaterdag speelden we uit tegen EBBC dames 1 in Den Bosch. Van de vorige keer wisten we dat dit een pittige tegenstander is, ondanks onze ruime winst toen. Deze keer waren de dames van EBBC met een groter team en dat liet dan ook zien dat ze zaterdag de betere ploeg waren. We verloren met 57-46.

Het eerste kwart verliep slecht. Al snel stonden we al met tien punten achter, een drama, want de makkelijke scores vlogen ons om de oren. Er moest wat recht worden gezet in de verdediging. Gelukkig loonde het een stapje harder te zetten en kwamen we terug tot 4 punten. Eerste kwart: 16-13.

Het tweede kwart scoren we gelijk en weten we iets in te lopen op 16-15, er liggen weer kansen voor ons. Helaas blijft dit niet lang zo. EBBC heeft twee spelers die bijna de hele wedstrijd in de hoofdrol waren; we kregen geen grip op deze twee dames. We gaan met 29-21 de rust in, er is nog hoop!

Het derde kwart was ons slechtste kwart. Hier lieten we niets van ons eigen basketbal zien, maar lieten we ons spel leiden door de tegenstander. Veel ballen worden weggegooid en er is miscommunicatie. Zowel verdedigend als aanvallend komen we niet echt goed uit de verf, zoals we op trainingen en vorige uitwedstrijden wel lieten zien. Dit kwart sluiten we af met 52-34.. een achterstand van maar liefst 18 punten.

Gelukkig weten we in het vierde kwart beter basketbal te laten zien en komt de gretigheid die we gewend zijn iets terug. We houden de verdediging dicht en zetten een goede aanval op. EBBC scoort dit kwart maar 5 punten, zelf maken we er 12 waarvan 7 in de laatste anderhalve minuut. ZONDE! We konden toch redelijk beide benen aan de grond houden en de stand iets verdraaglijker maken. Eindstand 57-46.

Zaterdag spelen we om 19:00 uur weer thuis. Dit keer tegen Trajanum, ook zeker een niet te onderschatten tegenstander. Zien we jullie dan?

Punten:
Lea 9
Lianne 7
Diddie, Rianne B, Hennie 6