Schol/Orca’s dames 1 wint derde wedstrijd op rij!

Zaterdag speelden we thuis tegen Den Bosch. De tegenstander was met een delegatie van 6 naar Urk toe gekomen terwijl wij 12 man sterk hadden. Genoeg energie zou je denken, maar de eerste helft werd voor ons vrij pittig. Pas halverwege het derde kwart konden we de tegenstander op snelheid verslagen. Het werd een wat chaotische pot basketbal, maar gelukkig trokken we de wedstrijd nog naar ons toe met een mooie overwinning van 65-41.

We begonnen de wedstrijd met de tip-off van Hennie naar Rianne Brouwer die gelijk wist te scoren. De eerste paar minuten gingen goed, maar toen begon de tegenstander te laten zien dat ze aardig konden basketballen. Tussenstand 16-11.

Begin tweede kwart pakte we het anders aan. We pakten onze verdediging full court op en dat werkte beter. Toch hield de tegenstander het hoofd koel en maakten ze een inhaalslag. In de aanval was het voor ons nog zoeken, we misten veel en verloren vaak de bal. Ook liep het in de communicatie in de verdediging niet goed. Dit kwart verliep onrustig en we maakten veel fouten waardoor de tegenstander veel scoorden en vrije worpen mochten nemen. Ruststand 29-33.

Het begin van het derde kwart verliep nog steeds chaotisch. We hadden 7 man op de bank dus het wisselbeleid werd aangepast. Verder was het noodzakelijk om wat meer plezier in ons spel te brengen en het hoofd omhoog te houden. Het leek meer of we tegen onszelf basketbalden. Gelukkig begon het halverwege dit kwart te lopen en wisten we elkaar vaker te vinden. We trokken de verdediging naar ons toe en konden Marlies of Marianne vaker aanpassen voor het schot. Ook toonden we meer lef door zelf naar het bord te gaan waardoor we vaker een foutje meepikten. Het begon scores te regenen aan onze kant en onze press begon goed uit te pakken. We liepen flink in: 3e kwart: 49-30.

Het laatste kwart konden we continu blijven in het goede basketbal. We speelden de press uit en zetten verschillende aanvallen op die leidden tot goede beslissingen en scores. Hennie, Marlies en Lea konden een paar driepunters maken waardoor onze score wonderlijk hoger opliep. We sloten af met een geweldige fastbreak van Lianne Post.

Volgende week spelen we Nijmegen tegen Trajanum dames 1. Onze eerstvolgende thuiswedstrijd is 12 oktober, we spelen dan tegen Utrecht.

Lea Romkes: 14 punten

Hennie van Schaik: 12 punten