Schol/Orca’s VSE1 wint overtuigend van Wyba

Afgelopen zaterdag reisden we vroeg in de avond af naar Wychen om een uitwedstrijd te spelen tegen Wyba Dames 1. De dames stonden 3e in de ranglijst en daarmee 6 punten achter ons. Het was voor ons dus dé kans om deze week uit te lopen naar 8 punten los bovenaan. Gelukkig is dit ruimschoots geslaagd en mogen we tevreden terugkijken op een ijzersterke wedstrijd. Met een overwinning hebben we een flink gat geslagen tussen ons en de 5 opvolgende teams.

We begonnen de wedstrijd wat zenuwachtig. Meteen kregen we al wat scores om de oren. We moesten duidelijk weer even wennen na onze ‘winterstop’. Door de press van Wyba kwamen onze passes niet aan en lieten we ons snel gek maken. We stonden gelijk al met drie punten achter. Gelukkig wisten we het in punten snel recht te trekken door twee scores van Duanne van der Reest. Wel was er een time-out nodig om ons weer even bij de les te halen. Het knopje moest om en wel snel, we moesten het niet alweer op de tweede helft aan laten komen. Gelukkig gebeurde dat en na de time-out scoorden we dan ook veel. We wisten de aanval goed op te zetten en lieten leuk spel zien. Wyba kwam nog even terug eind dit kwart: 11-17.

Het tweede kwart begon goed. We zetten het in de verdediging recht en weten Wyba een aantal keren van slag te maken. Door onze press, vertraagden we hun aanval en de dames van Wyba kwamen bijna niet aan aanvallen toe. Vervolgens konden we in de transitie Hennie van Schaik en Rianne Brouwer vinden die een aantal mooie scores maakten. We sloten de eerste helft af met maar liefst 19 punten voorsprong: 21-40.

Tijdens de rust kregen we al de nodige complimenten van Janita en Jenny, maar die knoopten ons ook in de oren dat het nog lang niet gespeeld was en wezen ons op de vorige wedstrijd tegen Wyba, waar we ze in het derde kwart opeens dichtbij lieten komen. Dit zouden we niet nog een keer laten gebeuren.

We begonnen de tweede helft ook weer sterk en liepen gelijk uit naar 21-47 door scores van Lianne Post. Wyba speelde slecht en lieten veel steken vallen in hun verdediging. We lieten Wyba veel op onze helft waardoor we ze nog maar 14 seconden gaven voor een aanval. Vaak werden dan in totaal ook de 24 seconden overschreden door onze sterke verdediging. We swtichten goed en dat alles was te danken aan onze communicatie in het veld. Dat er dan vervolgens leuke scores uit volgen, zoals een bijna-dunk van Lea, onze geslaagde ‘special aanval’ en een paar drietjes van Rianne Brouwer, maakte onze stemming alleen maar positiever. We eindigden de wedstrijd met een uitslag van 41-73 en konden tevreden naar huis (en eerst nog even naar de Jeruzalem) gaan.

Punten:
Rianne Brouwer    16 punten
Lea Romkes            12 punten
Hennie v Schaik    11 punten

Volgende week zaterdag (18 januari) spelen we thuis om 19:00 uur tegen Springfield. Tot dan!