trainer/coach

M 18-2…de Huurlingen
Je hebt van die films, zoals Ocean’s Eleven of The Magnificent Seven waarin een groep huurlingen bij elkaar komt. Vaak bijzondere en eigenzinnige types die ondanks allerlei strubbelingen de zaken tot een goed einde weten te brengen.
Dat gevoel krijg ik ook wel eens bij het nieuwe M 18-2 want dat lijkt ook wel een groep huurlingen die ondanks hun eigen karakters er toch het beste van moeten maken. Op enkele gemotiveerde uitzonderingen na is het een team van flierefluiters die met frisse tegenzin toch maar een balletje gaan gooien.
Tot nu toe speelden we vier wedstrijden waarvan we er 1 verloren door afzeggen, 2 dik verloren en 1 keer verloren na goed tegenspel.
Afgelopen vrijdag moesten we aantreden tegen Layback Kampen M 18-1. Een team dat er ook erg laid back uitziet maar je moet toch nog maar even winnen. Nooit je tegenstander onderschatten natuurlijk.
Anass Arass begon sterk en nam zijn team op sleeptouw met goed verdedigend werk, steals en veel fastbreak scores. Rick Visser deed goed verdedigend werken pakte z’n scores mee. Luut de Boer is een hele atletische, snelle gozer maar kan dit aanvallend nog niet echt omzetten in punten maar was verdedigend goed bezig. Pieter Kramer en Wybe Pasterkamp stonden lekker te verdedigen, deden af en toe wat domme dingen maar wisten toch met enkele lay ups en driepunters de wedstrijd positief te beïnvloeden voor Orca’s en dan heb je natuurlijk nog onze Tsengi Wangstok, zijn naam klinkt als een lekker oosters gerecht maar deze van oorsprong Tibetaan doet in de wedstrijd ook wel eens aan de Dalai Lama denken. Hij kan en weet het allemaal wel maar het komt er niet uit omdat hij te Zen is zullen we maar zeggen.
Eindstand 53-30 in het voordeel van M18-2. De eerste overwinning in de pocket en nu maar hopen dat het vuurtje blijft branden…
“Alles zal op het eind goedkomen en als het nog niet goed is dan is het eind nog niet gekomen”