VSE1 Schol-Orca’s wint moeizaam in Almelo.

Afgelopen zaterdag reisden we naar Almelo. Hier speelden we voor het eerst tegen de Uitsmijters. Na een spannende en lange wedstrijd namen we de punten mee naar huis. Hiermee hebben we ons verzekerd van een plek in de final four.

Het eerste kwart begonnen we al snel met met achterstand. Het was duidelijk even wennen. De dames uit Almelo speelden niet heel snel. Hier konden we met ons eigen snelle spel op reageren, maar we kwamen nog niet echt tot een goede aanval. Langzamerhand kwamen we weer bij door een aantal scores uit de lay-up. De dames uit Almelo scoorden vooral uit de rebound en vrije worpen. Met een kleine voorsprong van 15-19 gingen we het tweede kwart in.

In het tweede kwart wisten we de voorsprong iets uit te breiden. Maar omdat we elkaar niet volledig vertrouwden en te fel op de bal waren, maakten we een boel fouten waardoor de Uitsmijters veel op de vrije worp lijn punten konden maken. Het bleef een heen en weer gevecht. De Uitsmijters speelden maar een soort aanval waarbij ze elke keer via de center een fout uitlokte. We gingen nog vrij onzeker de rust in, maar hadden goede moed om de tweede helft uit te gaan lopen. Eind 2e kwart 27-34

Na de rust pakken we ons eigen spel weer op. En beginnen we eindelijk weer te scoren. Met onze press hielden we de verdediging dicht en vertraagden we de aanval nog meer. Praktisch gezien hadden we tot twee keer de 24 seconden vol verdedigd maar dat hadden de tafelaars niet echt goed door. Ook ging de scheids vanaf nu meer voor ons fluiten. Desondanks kwamen we flink in de foutenlast en zaten er een aantal van ons met 3 of 4 fouten op de bank. We liepen goede aanvallen waardoor we uitliepen tot 35-46.

Het laatste kwart leek wel eeuwig te duren, er kwam geen eind aan. Beide ploegen kwamen op 5 team fouten waardoor het spel steeds werd stilgelegd. We hadden meer uitstraling in de aanval en maakten goede acties. Ook hadden we een goed antwoord op de zone die de dames uit Almelo neerzetten. Dit deden ze om Lea niet aanspeelbaar te maken, maar daar hadden we ook een oplossing voor. Lianne zetten we op Lea haar plek en Rianne speelden we aan voor een aantal rake afstandsschoten. Ook Diddie en Margo konden de bal inside krijgen om voor de layup te gaan. Het werd nog even spannend op het eind, maar we lieten ons niet gek maken en speelden de wedstrijd slim uit. Eindstand. 52-57

Top scores
Margo Visscher 16 punten
Les Romkes 15 punten