SeaVsat / Orca’s partnerclub van Landstede Basketball

Voorafgaande aan de gewonnen bekerwedstrijd tussen Landstede en Basketball Academy  Limburg, werd een partnerclub overeenkomst getekend tussen Landstede en Orca’s.  De jeugdclub van Landstede speler Bart van Schaik sluit zich als twaalfde partnerclub aan bij Landstede Basketbal. Voorzitter Freddy de Jong tekende namens Orca’s en is blij met de samenwerking. De vereniging kijkt er naar uit dat de spelers van Landstede Basketbal de vereniging komen bezoeken.

Landstede Basketbal werkt met ingang van het seizoen 2018-2019 nauw samen met partnerclubs, basketbalverenigingen uit de regio. De Zwolse eredivisieclub wil graag kennis delen met deze clubs en tegelijkertijd haar regionale binding vergroten.

Door Landstede Basketbal en de partnerclubs wordt op drie verschillende vlakken samengewerkt. De clubs proberen elkaar te versterken op maatschappelijk, sportief en commercieel gebied. Zo verzorgt Landstede Basketbal per seizoen bijvoorbeeld voor elke partnerclub meerdere clinics, voor zowel (jeugd)spelers als coaches. Verder geeft de Zwolse eredivisieclub per seizoen een presentatie aan de bestuursleden van de partnerclub. En een ander voorbeeld uit de overeenkomst is de regeling dat leden van de partnerclubs voor een gereduceerd tarief wedstrijden van Landstede Basketbal bezoeken.

Bron: landstedebasketbal.nl