Broodnodige winst voor dames Orca’s

Afgelopen zaterdag speelden we thuis tegen SBU uit Utrecht. Het eerste damesteam uit Utrecht deelt de tweede plek met ons en Barons uit Breda. We konden door de wedstrijd te winnen SBU op de derde plek zetten. Dat deden we met overtuiging. We wonnen met 66-53. Dit deden we Zonder onze trainer Jurie. Janita de boer viel voor hem in.

Het eerste kwart begonnen beide partijen fanatiek. De stand ging gelijk op en we konden vaak het netje vinden. Het was even aftasten, SBU leek veel op ons qua snelheid en spel. In de verdediging was het lastig. De twee grote spelers van de tegenstander waren sterk en konden met onze lengte gemakkelijk de bal ontvangen om te scoren. Hierin misten wij kracht. Eind eerste kwart: 19-10

Maar door onze krachtige verdedig konden we heel snel de steal pakken en in de transitie naar een snelle aanval en scoren gaan. Dit gebeurde vaak. Voor het publiek was ons spel leuk om te zien. Veel goede en slimme samenwerking en ons fanatisme zag er goed uit.

We gingen de rust met vertrouwen in ruststand: 33-21

Na de rust kregen we mee ons eigen spel te spelen en goed de rust te bewaren. Langere aanvallen om zo de juiste scoresopties te benutten. We scoorden veel maar lieten ook meer steken vallen in de verdediging.

SBU maakten steeds meer gebruik van hun sterkte inside. Alles acores verliepen bij de tegenstanders dan ook onder het bord of vanaf de vrije worp lijn. Wij hadden daarentegen sterke drives en scores van buitenaf. Eind 3e kwart: 54-31

De scheids begon strenger te fluiten en we raakten in foutenlast. Hierdoor moesten we het rustig en slim uitspelen. Dit verliep niet helemaal naar planning maar in de laatste drie minuten viel die onzekerheid weg. Op twee technische fouten in de laatste minuut na, was het weer een goed kwart. We wonnen!

Via deze manier willen we ook het publiek (6e man ) bedanken en Janita als coach!

Volgende week spelen we uit tegen Barons uit Breda die afgelopen weekend wisten te winnen van de nummer 1! Dit belooft een spannende wedstrijd te worden en zo blijven we in de race om het kampioenschap!

Scores :
Marlies 30
Margo 13
Duanne 7