Dames Orca’s overspringen de Cangeroes!

Afgelopen zaterdag speelden we tegen de Cangeroes uit Utrecht, een team dat vorig jaar nog kampioen werd in de Tweede Divisie West. Ze nodigden ons uit om een oefenwedstrijd te spelen, ter voorbereiding op ons seizoen.

De wedstrijd opende met voor beide teams een driepunter. In het eerste kwart ging de score vervolgens gelijk op. Dat kwam met name doordat we nog niet goed wisten hoe we de centers van de tegenstander konden verdedigen. De Cangeroes hadden veel lange speelsters, die constant aanspeelbaar waren in de bucket. Eindstand eerste kwart werd uiteindelijk 21-21.

We verwachtten van tevoren niet dat we nog een aanzienlijke kans op winst hadden tegen dit team, gezien hun resultaten in het vorige seizoen. Het tegendeel bleek. Door onze sterke verdediging maakten we veel scores uit steals. Onze transitie was snel en bijna alle punten maakten we dit kwart uit de fast break. We gingen de rust in met een voorsprong van zes punten.

Na een positief praatje van Jurie gingen we vol goede moed de tweede helft in. We hielden het tempo hoog om onze tegenstander nog meer uit te putten. De tegenstander had geen kans meer gekregen om inside te scoren. Door onze sterke packline defense (helpside) schoten ze alleen nog maar van afstand. De enige punten die ze in het derde kwart maakten, waren vanaf de vrijeworplijn, aangezien wij veel fouten maakten.

We hebben de wedstrijd rustig uitgespeeld en wonnen met 71-62. Ons goede samenspel belooft veel voor het komend seizoen.

Diddie Kramer18 punten
Duanne van der Reest 15 punten
Lianne Post 14 punten