Dames Orca’s wint met overmacht

Het damesteam van Orca’s won afgelopen zaterdag met ruime cijfers in eigen huis. Zwijndrecht werd met een verschil van ruim vijftig punten aan de kant gezet: 88-31.

De ploeg had zich voorgenomen fel te verdedigen en de tegenstander weinig te laten scoren. Vanuit die goede verdediging moesten de kansen komen. In het eerste kwart hielden de spelers van trainer/coach Jurie van den Berg zich prima aan de afspraken. Het publiek zag een fel Orca’s tegenover een Zwijndrecht dat nog in de wedstrijd moest komen. Gevolg: veel fastbreaks en steals met op het scorebord heel duidelijke cijfers: 30-3.

 

Het tweede kwart was rommeliger en het lukte Orca’s niet meer om de scoringsmachine op peil te houden. Wel hield de ploeg haar sterke fastbreaks aan en werd het kwart evengoed winnend afgesloten, maar het leek of de Urker basketballers te weinig uitdaging ondervonden en daardoor hun motivatie en concentratie enigszins aan het verliezen waren. Vooral de variatie in het spel miste. De doelstelling om de tegenstander onder de acht punten te houden werd dan ook niet behaald. Tussenstand: 48-13.

 

In rust maakte het team opnieuw de afspraak om feller te zijn. Besloten werd om weer terug te gaan naar de man-to-manverdediging. Na een score pakte Orca’s de full court op om zo nog meer steals te maken. Dit ging goed maar de aanval bleef rommelig ogen. Dat werd ook in de score uitgedrukt: 58-22. In het laatste kwart lieten de dames nog een paar mooie acties zien. Er was meer rust in het spel, al waren er verdedigend nu wel wat slordigheden. Maar Orca’s kwam ook in dit deel geen enkel moment in gevaar en sloot de wedstrijd winnend af met 88-31.

 

Jurie van den Berg na afloop: ,,Het is goed dat we met ruime cijfers winnen. Toch moet er ook gezegd worden dat het niet leuk is om tegen een mindere tegenstander te spelen. Je merkt snel dat het niet uitdaagt om je eigen spelletje te spelen. Daarom kan er ook gezegd worden dat we ons in voornamelijk het tweede en derde kwart tot een niveau verlaagd hebben waar we niet horen. Desalniettemin hebben we leuke acties laten zien en mogen we positief zijn met het eindresultaat.” Orca’s is aanstaand weekend vrij en speelt op donderdag 22 november een bekerwedstrijd.

 

Scores: Diddie Kramer 17 punten

Lianne Post en Rianne Brouwer 16 punten

Margo Visscher 15 punten.