Monsterzege dames Orca’s/Seavast

Orca’s/Seavast had afgelopen zaterdag geen kind aan Zwijndrecht, ondanks dat de ploeg door ziekte en vakantie met een kleine selectie moest afreizen. Het team van trainer/coach Jurie van den Berg kwam geen enkel moment in de problemen en sloot af met duidelijke cijfers: 33-106.

Gelukkig kon Anne Wil van de Berg uit het tweede met het eerste damesteam mee, waardoor de selectie op zeven spelers kwam. Anne Wil speelde weer een verdienstelijke wedstrijd. Het treffen tegen de nummer zeven van de ranglijst was belangrijk. Orca’s is nog volop in de race om het kampioenschap en moet de komende reeks wedstrijden winnen om in het spoor van de koploper te blijven. Daarom werd het treffen tegen Zwijndrecht gezien als een belangrijk duel.

Snel spel

Orca’s begon de wedstrijd met snel spel. In een zone press werd de tegenstander al vroegtijdig opgepakt en dat werkte erg goed. Orca’s maakte een run van maar liefst 3-27. Er stond een goede verdediging en de Urker basketballers konden bijna alles vanuit de steal scoren. Een aantal keren kreeg de tegenstander zelfs acht seconden op eigen helft. Een tevreden Orca’s zocht bij een stand van 14-53 de kleedkamers op.

Het derde kwart ging minder goed. Orca’s was moe van het snelle spel en de spelers besloten het wat rustiger aan te doen in de verdediging. De tegenstander ging ook in een zone staan, waardoor het ook iets lastiger werd. Desalniettemin kon Orca’s nog steeds mooie acties maken en daar kwam bij dat de tegenstander vaker fouten maakte. De stand na het derde kwart was 26-79. In het vierde kwart speelde Orca’s de wedstrijd netjes uit en werd de ruime overwinning van 33-106 een feit.

,,Het doel was om met een goed gevoel naar huis te gaan, ondanks de uitslag. Dat is goed gelukt en gelukkig konden we daarbij ook nog een flinke overwinning meenemen”, aldus Jurie van den Berg.

Scores

Marlies Verhoeff 49

Rianne Brouwer 14

Duanne van der Reest 14

Aanstaande zaterdag speelt Orca’s tegen het lastige SBU, de ploeg die samen met het Urker team op de derde plek staat. Een belangrijk treffen, dat gespeeld word in Sporthal De Vlechttuinen en begint om half acht.