SeaVsat/Orca’s dames 1 start het seizoen slecht

Afgelopen zaterdag vertrokken we naar het Zuiden van het land. Deze keer speelden we tegen een nieuw team in de competitie: Waldric Dames 1. Een groot team met veel jonge meiden: een leuke uitdaging dus! Na wederom een chaotische wedstrijd, lieten we de punten liggen in Woudrichem. Eindstand: 49-58.

Het eerste kwart was wat aftastend. Aan beide kanten werden er veel pogingen gedaan om te scoren, maar er werden weinig punten gemaakt. In de score lopen we gelijk op. Tussenstand eerste kwart: 18-16

In het tweede kwart kregen we de smaak te pakken. We maakten meer steals en scoorden vaker uit de fastbreak. We weten iets vaker de post (Lianne) te bereiken, maar vaak wordt onze aanval afgebroken. We hebben ons hoofd er niet echt bij als het gaat om ‘slim basketballen’. We zullen iets meer variatie aan moeten brengen, zoals de tegenstander ons voordoet. Zij laten hun post gemakkelijk achter onze verdediging de pass ontvangen en weten daardoor vaak te scoren. We stoppen dit in de eerste helft nog niet direct af door onze helpside. Later weten we dit probleem beter te verhelpen en fronten we beter. We gaan met een achterstand de rust in: 36-27.

Na de rust werd ons spel chaotischer. We leden veel balverlies en de tegenstander kon daar goed gebruik van maken. Ze weer en liepen uit. Na een aantal minuten konden wij de turnover pakken, maar wisten we onze kansen niet goed te benutten. Qua punten komen we dit kwart wel dichterbij en blijven steken op zes punten verschil. Dit blijft lang het geval. We weten te scoren, maar krijgen net zo snel een tegenscore om de oren. Vooral in de laatste fase van de wedstrijd blijven we vechten, maar worden ballen weggegeven. Daarnaast hebben we foutenlast, te weinig speelsters op de bank en zijn we uitgeput. De dames lopen daardoor nog meer uit en het spelletje is eind vierde kwart gespeeld.

Ook nu mistten we Marlies Hoorn-Verhoeff in verband met haar knieblessure. Hopelijk kan ze de komende weken nog herstellen en zo snel mogelijk weer meedoen. We hebben, ondanks het verlies, dit rotstuk naar Woudrichem niet voor niets gereden. Van elke wedstrijd kunnen we leren, zo ook van deze.

Volgende week zijn we vrij, daarna spelen we weer thuis. De eerstvolgende competitiewedstrijd is dus op 13 oktober in de Vlechttuinen! (19:00). De week erna is de tweede ronde van de beker en spelen thuis tegen de Groene Uilen dames 1 (promotiedivisie).

Punten:

Lianne Post: 14

Diddie Kramer: 10

Margo Visscher: 8