Orca’s wint thuis van Barons

Afgelopen zaterdag speelden we om 19:00 uur weer een thuiswedstrijd tegen Barons. De dames uit Breda zijn een lastige tegenstander, wisten we van tevoren. De uitwedstrijd wonnen we maar met 5 puntjes en die konden we ons nog goed herinneren. Janita bereidde ons voor en we spraken af dat we de vernederlaag van vorige week recht zouden zetten. We waren met 9, dus iedereen kon lekker wat minuten maken.

Het eerste kwart begon, zoals gewoonlijk, haastig en snel. Wel wisten we direct een 6-0 voorsprong te pakken door scores van Lianne Post. We lieten Barons schrikken van de snelle transitie en onze aanvalsdrang. Al snel kwamen Barons terug, door hun meest ervaren speler in het veld te brengen. We maakten hier en daar wat foutjes, waardoor we de dames uit vrije worpen lieten scoren. De Barons kwamen dichterbij, maar niet dicht genoeg. Onze verdediging stond goed en dat begon al in onze press. We bleven afstand houden. Eerste kwart: 25-19.

Het tweede kwart was nog beter. Vooral Lea Romkes en Lianne Post waren op dreef met hun scores en wisten vaak de basket te vinden. Vanuit de drive passte we Lianne aan voor het schot en Lea kon vaak een rebound pakken en wist daar weer uit te scoren. Daarbij hielden we de bucket strak dicht. Wel lieten we de dames afstandschoten nemen, waardoor ze er nog wel eens een driepunter in knalde. We gingen met tien punten voorsprong de rust in: 24-24.

De rust was echt om even op adem te komen, pfoe onze sporthal is soms zoooo benauwd. Daarbij zijn we 11 man gewend, waar we nu met 9 man waren. Ook de tegenstander had het taai, maar daar gingen we gebruik van maken.

De tweede helft begon goed. Alleen lieten we steeds vaker gaten in onze press vallen, waardoor we te laat waren achterin. We spraken daarom af om even afstand te nemen tot we er weer klaar voor waren. Daarbij kwam dat de Barons ook een press gingen opzetten, waarbij we elkaar nog wel eens in de weg liepen. Rianne en Margo kwamen hierdoor een beetje ongelukkig over en wisten de press niet altijd te overleven. De Barons kwamen steeds dichterbij en we maakten het spannend tot op 52-46. Vooral de ervaren dame die de Barons inzette, wist ons elke keer te verrassen en zat overal tussen. Ook de Guard van de tegenstander wist met haar snelheid tegenstand te bieden. Het spel werd fysieker en gemener, wat ons wel aansprak; daarin leken beide teams wel op elkaar en was het een leuke wedstrijd voor beide partijen. Na de time-out in het vierde kwart ging de knop om en lukte het ons goede aanvallen uit te spelen. We brachten de bal weer snel op en konden mooie aanvallen spelen. Hennie en Diddie liepen voorop in de break en wisten een paar keer het netje te vinden. De tegenstander was vermoeid en liet ons de wedstrijd uitspelen. In de laatste minuten maakte we de voorsprong daardoor alleen maar groter en liepen we uit tot 74-59.

Volgende week zijn we lekker vrij, ook wel eens goed! Deze week kunnen we door vakantie omstandigheden maar een keer trainen.

Punten:
Lea 20

Lianne 16
Diddie 10