Schol/Orca’s Dames 1 blijft ongeslagen

Afgelopen zaterdagmiddag reisden we af naar Nijmegen, waar de vierde wedstrijd van het seizoen plaatsvond. We speelden tegen Trajanum; een ploeg de bij Jenny en Janita al bekend was, omdat zij er ooit zelf tegen basketbalden. We hadden vooraf dus al wat informatie over de ervaren ploeg. Het werd een pittige wedstrijd, maar gelukkig konden we de punten mee naar huis nemen. Eindstand: 47-54

We begonnen de wedstrijd wat rommelig en leden veel balverlies door slechte passes. We stonden gelijk 4-0 achter. De dames van Trajanum konden daardoor veel de break pakken, maar wisten hier gelukkig niet vaak uit te scoren. Het begon gelijk op te lopen toen wij ook vaker het bord wisten te vinden. We maakten een paar scores vanuit de pass naar de centers, die verrassend sterk waren onder het bord (vaak Lianne of Lea). We sloten het kwart af met een gelijke stand: 13-13

In het tweede kwart stond onze verdediging vele malen beter, waardoor de tegenstander erg weinig tot scoren kwam. Dit kwart liep de aanval daardoor ook goed; en dat is wat we van onszelf weten, een goede en felle verdediging zorgt ervoor dat we elkaar ook in de aanval kunnen vinden. We liepen flink in en iedereen pakte wat puntjes mee. Lea pakte vaak de aanvallende rebound, waardoor we ook met zekerheid naar het bord konden. We gingen met een ruime voorsprong de rust in: 18-32.

Na de rust was het alsof we de wedstrijd weer opnieuw begonnen. De tegenstander had hun verdediging aangepast en onze eigen verdediging stond niet op tijd. We waren bij elke bal net te laat, waardoor zij makkelijk wat punten maakten. Het kwam weer wat dichterbij, maar we waren net op tijd met herstellen. We begonnen meer fastbreaks te lopen waarin Diddie Kramer opvallend veel voorop liep en wist te scoren. Stand 3e kwart: 36-50.

Laatste kwart was de bedoeling om de wedstrijd rustig uit te spelen, maar dat ging de eerste minuten niet zoals het moest. Wij speelden onze aanval te snel, maar wisten die gelukkig nog te vertragen, waardoor we in alle rust een aanval uit konden spelen tot het juiste moment. En dat is wat we steeds beter leren, maar nog steeds prioriteit is: rust houden en wachten op het goede moment. De dames van Trajanum belandden nog vaak op de vrijeworplijn door onze foutenlast, maar dat mocht niet baten voor ze. We namen de punten mee naar Urk!

Het gaat goed en daar mogen we blij mee zijn. Hopelijk houden we dit vast. Volgende week zaterdag spelen we om 19:00 tegen BC Utrecht Cangeroes in de Vlechttuinen. Tot dan!

Scores:

Lea Romkes 13 punten
Diddie kramer 12 punten
Lianne Post 11 punten