Schol/Orca’s Dames 1 wint in Berlicum

Zaterdag reisden we af naar het zuiden om daar tegen Springfield dames 1 te spelen. We wisten dat dit team vorig jaar kampioen werd in de eerste divisie, dus waren voorbereid op een spannende pot. Dat laatste werd het zeker, gelukkig wisten we het spel in het vierde kwart naar ons toe te trekken en rustig uit te spelen. We wonnen met 58-70.

De wedstrijd was erg fysiek. In het eerste kwart werden er van onze kant veel fouten gemaakt en waren we te slordig / langzaam in de verdediging. Door onze domme fouten scoorde de tegenstander bijna alles scores vanaf de vrijeworplijn. Daarentegen scoorden wij wel vanuit fast breaks.
Eind 1e kwart: 10-19

Begin tweede kwart pakte we het anders aan. We zetten we het spel in rust op en hielden de verdediging dicht. Er werden alsnog veel (onnodige) fouten gefloten waardoor er frustratie aan onze kant kwam. Dit was te zien in zowel de aanval en verdediging. We kwamen vaak net te laat en de tegenstander wist ons met een beetje onsportiviteit al snel op de kast te jagen. Door hun press maakten ze in eind van het kwart een 10-0 run waardoor het opeens erg spannend werd. Ruststand: 29-33.

Het derde kwart verliep ondanks de peptalk van de coaches nog steeds chaotisch. We wisten de verdediging niet dicht te houden en misten zelf veel vrije scores. Doordat de dames van Springfield een press neerzetten, konden we niet tot een goede aanval komen, waardoor de tegenstanders veel steals konden pakken. Ook bleven ze scoren uit onze foutenlast met vrije worpen. In totaal scoorden de tegenstander 15 punten uit enkel vrije worpen en daarbij hebben we nog veel geluk gehad dat ze er flink wat misten. Eind 3e kwart: 45-49.

Het laatste kwart konden we ons eindelijk herpakken. We speelden de press uit door het spel door het midden op te zetten en de aanval uit te spelen tot we een kans hadden of creëeren konden. In de verdediging hielden we de tegenstander op afstand, waardoor we de screens beter konden verdedigen. Het leek wel of we nu eindelijk snapten dat we ons niet zo moesten laten opjutten door de fanatieke “verdediging” van de tegenstander. Met nog drie minuten op de klok kwam de tegenstander nog iets dichterbij, maar we we hielden het hoofd koel en maakten nog een aantal mooie scores waardoor we de winst mee naar huis konden nemen.

As zaterdag 29 september spelen we om 19:00 thuis in de Vlechttuinen tegen Den-Bosch! Zien we jullie dan?

Punten:
Lea Romkes: 20

Lianne Post: 14

Rianne Brouwer: 10