Schol Orca’s Heren 1 blijft kampen met uitsyndroom.

Afgelopen zaterdag konden de mannen van Orca’s Heren 1 weer aantreden voor een wedstrijd. Deze keer tegen WSV uit Apeldoorn. Tegen WSV haalden de Urkers eerder dit seizoen de eerste punten, maar nu moest het ook uit maar weer eens gebeuren, iets waar de Urkers wel vaker moeite mee hebben. Klaas Hakvoort was afwezig vanwege een of andere reis.

De sporthal in Apeldoorn ademde een kille sfeer uit, en coach Jurie Bakker waarschuwde zijn manschappen nog om niet in slaap gesust te worden daardoor. Toch leek dat juist wel te gebeuren. De thuisploeg was net wat feller en pakte meteen de voorsprong. Gelukkig voor Orca’s was Laurens van Loosen scherp (hij had 25-15 beloofd) en zorgde hij voor de aansluiting. Het vizier van de thuisploeg stond op scherp en ze wisten menig drietje er in te werken. De drives van Rick van Eerde en Niels ten Napel maakten nog wat goed. Stand na het eerste kwart: 22-17.

De start van het tweede kwart was voortvarend. Een drietje van Klaas Hoorn en een sterke drive van Klaas Jan Scheffer er achteraan, en hup weer gelijk. Toch bleef de kille sfeer als een soort deken over de wedstrijd hangen en kabbelde het rustig voort. Qua score ging het de eerste vijf minuten ook gelijk op. Daarna zette de thuisploeg weer even aan en liepen ze uit naar een voorsprong van 10 punten. Niels ten Napel pakte met twee sterke drives nog 4 punten mee en zorgde dat de schade nog enigszins beperkt. Ruststand: 42-36.

De tweede helft zou worden gestart met een press verdediging, maar dat werd teruggedraaid gezien het spelbeeld en de snelheid van de thuisploeg. Wel stonden de Urkers in een zone verdediging maar de afstandsschoten van WSV waren van ongekend niveau. Twee meter buiten de driepuntslijn, en dan ook nog raak. Weinig aan te doen. WSV nam de leiding stevig in handen. Na een time out van de Urkers werd er weer overgeschakeld op een man to man verdediging met als extra aandachtspunt de helpside. Klaas-Willem Hoorn was dit kwart aan Urker zijde een lichtpunt met zijn ontembare energie. Het verschil was bijna 20 punten maar door de werklust van Orca’s bleef de schade nog enigszins beperkt. Stand na drie kwarten: 58-44.

Zou Orca’s nog een stuntje kunnen verzorgen in het laatste kwart? Een gat van 14 punten dichten is niet onmogelijk. De Urkers gingen onverstoorbaar aan de slag maar moesten het al weer snel afleggen tegen de 10 scheidsrechters. Want de twee arbiters kregen de hele wedstrijd ‘hulp’ van de spelers van WSV. Helaas bleken ze er gevoelig voor want alle contact werd hoe dan ook afgefloten. Enig hoogtepuntje was nog een mega block van Niels maar voor de rest werd er de Urkers niets meer gegund en was de wedstrijd ook opeens afgelopen. Deze gezapige wedstrijd eindigde in 75-60.

Scores:

Rick van Eerde:  13
Klaas-Willem Hoorn:  12
Laurens van Loosen: 12

Uiteraard een slechte prestatie van Orca’s die juist (vooral thuis) een mooi seizoen neerzetten. Niets meer aan te doen nu, blik vooruit op de volgende wedstrijd: Red Giants thuis. Aanstaande vrijdag, 7 februari, om 20:00 uur in Sporthal de Vlechttuinen. Orca’s heeft nog wat goed te maken tegen deze ploeg waar in Meppel met ruim 40 punten van verloren werd. Zorg dus dat je er bij bent om de mannen van Orca’s aan te moedigen.

p.s. volgen jullie ons al op Instagram?