Schol Orca’s Heren 1 geeft ook Tower Jumpers pak slaag.

Weer een thuiswedstrijd voor Orca’s Heren 1 afgelopen vrijdag. Dan weet je hoe laat het is. Althans, als we de streak mogen geloven zou er dan weer een winstpartij uitrollen omdat er thuis nog niet verloren is dit seizoen. Tegenstander van deze wedstrijd was Tower Jumpers Heren 1, uit Barneveld. Coach Jurie Bakker kon deze wedstrijd wel iedereen opstellen. Hoe anders was dat in de jammerlijk verloren uitwedstrijd waar de Urkers met slechts 7 man op pad konden en ook een nacht hadden overgeslagen vanwege de bruiloft van Rick van Eerde. Nu was er niemand getrouwd en had iedereen er een goede trainingsweek op zitten dus kon het spektakel beginnen.

Orca’s kwam meteen op een voorsprong door een driepunter van Kevin de Boer. Maar de Urkers werden ook meteen getrakteerd op een driepunter van een speler die juist wat extra verdediging verdiende. Orca’s meteen wakker. Met een paar snelle aanvallen werd gelijk weer een voorsprong genomen en liep het na twee vrije worpen uit naar 14-3. Time out gasten. Dit is precies wat de Urkers wilden. Aangezien ze uit met 95-83 hadden verloren wilden ze nu toch wel met een punt of 18 verschil wínnen. De time out bleek te werken want Tower Jumpers kwam terug tot 14-10. Orca’s deed er weer een schepje bovenop en nam de leiding weer wat steviger in handen door aanvallende impulsen van Klaas-Willem Hoorn en Laurens van Loosen (hebben jullie Laurens gezien op de instagrampagina?).

Het tweede kwart was een prooi voor Klaas Jan Scheffer. Hij was vrij afgelopen vrijdag en had lekker het huishouden gedaan en was extra scherp voor deze pot. Hij was overal aanspeelbaar en liet ook weer een aantal karakteristieke schoten noteren. Hij maakte al zijn 10 punten dit kwart. Andere dreiging dit kwart kwam van Klaas Hakvoort die weer als vanouds in de bucket stond te werken. Pakte weer veel rebounds, en de nodige punten. De press verdediging die Orca’s neerzette was iets te machtig voor de gasten en Orca’s kon dan ook wat uitlopen en zette de ruststand op 45-25.

Prima onder controle dus. En dan weer vasthouden en/of uitbouwen. Maar de amusementswaarde zakte wel wat in, de tweede helft. De Urkers speelden vrij zakelijk, wel gefocust, maar hielden het verschil steeds rond de twintig punten. Een fraaie driepunter van Rick van Eerde en weer wat mooie buffelscores van Klaas Hakvoort waren dan wel weer mooi om te zien. Tower Jumpers kreeg geen grip op de Urkers en probeerden dan nog maar wat meer te screenen met de ellebogen. Het had weinig effect aangezien de Urkers wel wat gewend zijn. Stand na drie kwarten: 60-41.

Zou er nog wat vuurwerk komen in het vierde kwart? Nee, is het antwoord. Puntje aan de ene kant, puntje aan de andere kant. Wel een zeer goede verdediging van Orca’s viel te bewonderen. De fitte Urkers met genoeg back-up op de bank kunnen oneindig doorgaan en werken dan ook keihard samen. Maar het verschil was te groot en Tower Jumpers kon ook geen echte dreiging meer leveren aangezien de betere spelers volledig werden ingepakt door met name Niels ten Napel a.k.a. Slot op de Deur. Uiteindelijk bleef de teller steken op 70-52 en kon Orca’s Heren 1 de winst op ietwat saaie wijze veiligstellen. ‘Wil je nu?’ was nog een vraag die gehoord werd uit de mond van Dinolaurens die nog even liet merken dat er nu wel wat teveel met de ellebogen werd gewerkt. Frans had de letter L al van de gevel gehaald maar kon het dak weer op toen de knul gelukkig afdroop aangezien hij toch iets kleiner was. De wedstrijd was ook al bijna voorbij en de tijd werd uitgedribbeld door Klaas Hakvoort wat nog wel de nodige discussie en tips opleverde na de tijd. Maar dat zijn randzaken aangezien de sponsor hun ploeg weer twee belangrijke punten zag binnenharken. Feit is, en blijft dat sporthal De Vlechttuinen nog steeds een onneembare vesting is, en als het aan Schol Orca’s Heren 1 ligt ook zo zal blijven.

Scores van deze avond:

Klaas Hakvoort:  16
Rick van Eerde:  13
Klaas Hoorn:  13
Klaas Jan Scheffer:  10

Volgende week zaterdag staat de volgende wedstrijd op het programma. Zaterdag 1 februari, om 19:00 uur zal er tegen WSV uit Apeldoorn gespeeld worden. De ploeg waartegen Orca’s de eerste punten van het seizoen haalde (65-55 winst in de Vlechttuinen). Nu, een half seizoen verder, willen ze weer twee punten in de tas doen en binnen de top-3 blijven in de competitie.

p.s. volgen jullie ons al op Instagram?