Schol Orca’s Heren 1 ondergaat meest zure scenario

Afgelopen zaterdag, 34 december 2019, gingen de manschappen van Schol Orca’s Heren 1 richting Nijmegen. Daar stond een uitgestelde wedstrijd op het programma tegen Trajanum Heren 2. De ploeg van coach Jurie Bakker was compleet en had zin om weer een goede pot neer te zetten. In de sportvleugel van de universiteit a.k.a. het doolhof van Nijmegen werd deze wedstrijd afgewerkt. Deze wedstrijd stond eigenlijk eerder gepland maar was door omstandigheden verschoven naar deze datum.

Het eerste kwart ging prima voor de Urkers. Dat kwam voornamelijk doordat de eerste 11 punten van de 13 gemaakt werden uit vrije worpen (100%). Trajanum deed daar wel wat tegenover zodat het steeds gelijk bleef. Het was voornamelijk het harde werken van Klaas Jan Scheffer en Klaas Hakvoort in de bucket die daarmee voor veel dreiging zorgden. Ook maakten ze het de mannen uit Nijmegen in de verdediging lastig genoeg om Orca’s een kleine voorsprong te geven na het eerste kwart: 19-21.

Het tweede kwart was niet bijster goed. Er werd aan beide kanten weinig gescoord. Al moet er ook bij gezegd worden het materiaal ook niet meewerkte. Veel pogingen stuiterden van de ring af. Alleen team Seacon (Rick van Eerde 3, Klaas Hakvoort 2 en Klaas Hoorn 2) wisten te scoren en met 7 punten moesten de Urkers genoegen nemen. De ruststand was 28-28.

Hebben we dat niet eerder gezien? 28-28 ruststand? Ja, bij de uitwedstrijd tegen Wyba. Daar werden de Urkers weggevaagd in het derde kwart, dat zou nu niet meer gebeuren. Tenminste, daar gingen ze voor. De start was fantastisch voor Orca’s. Er werd ontzettend hard gewerkt en goede acties afgeleverd. De Urkers konden alleen met een tweetal onsportieve fouten afgestopt worden. Verdedigend deed Orca’s het ook heel goed maar toch… daar was het uitspook weer. De thuisploeg kwam terug, en goed. En bij Orca’s stokte de machine. Trajanum liep langzaam uit naar een voorsprong van 11 punten. Aan de Urker kant was er gelukkig nog Laurens van Loosen. Hij maakte een driepunter en kon een paar keer aanleggen vanaf de vrije worplijn. Orca’s deed nog wat terug maar keek nog wel tegen een kleine achterstand aan: 46-43.

Ook het laatste kwart was rommelig. Orca’s zette een goede press neer maar kwam al snel in foutenlast. Onnodige fouten / calls hielp het spel niet vooruit. Toch bleek Orca’s de sterkere ploeg te zijn omdat ze de achterstand ombogen in een voorsprong van 5 punten. Met name Klaas Hakvoort en Rick van Eerde lieten zich zien. Ook de zoneverdediging ging prima maar toen het op de laatste minuut aankwam gebeurde er van alles. Onbegrijpelijke turnovers, rare missers en heel veel ‘no calls’. Trajanum ruikte een kans en greep die met beide handen aan. Een driepunter uit de hoek in de laatste seconden ging er in en Trajanum kwam daardoor weer op 62-61 voorsprong. Een uiterste poging van Orca’s van afstand ging helaas mis en de Urkers moesten met een minimaal verschil afdruipen.

Scorers:
Rick van Eerde  17
Klaas Hakvoort  11

Deze wedstrijd moet zo snel mogelijk vergeten worden maar tegelijkertijd is er ook het besef dat deze wedstrijd gewonnen had moet worden om steviger in de top-3 te komen staan. De strijd gaat weer verder in 2020, als op 17 januari weer de eerste wedstrijd gespeeld wordt. Om 21:00 uur spelen de Urkers thuis tegen de Jugglers uit Enschede. Om 21:00 uur wordt deze wedstrijd gespeeld in sporthal De Vlechttuinen.

p.s. volgen jullie ons al op Instagram?