Schol Orca’s Heren 1 weggeblazen in Wijchen

‘Uiteindelijk gaan zij toch eenzaam en zielig naar huis, maar wij niet, want wij zitten in een T-Roc, vol met liefde’. Met die woorden konden de mannen van Schol Orca’s Heren 1 de nacht in. Afgelopen zaterdagavond stond de wedstrijd tegen BV Wyba MSE 2 op het programma. Om 20:00 uur in sportcentrum de Arcus, een wedstrijd van twee gelijkwaardige ploegen die toch nadelig zou aflopen voor de Urkers.

Na een goede serie van 4 overwinningen zit de flow er goed in bij de Urkers. Vol goede moed vertrok het team van coach Jurie Bakker naar Wijchen om het daar op te nemen tegen Wyba. In een knappe sporthal met een vloer waar je niet op wegglijdt stonden de nummers 4 en 7 (die plekken zouden uiteindelijk niet veranderen op de ranglijst) tegenover elkaar. Maar de competitie is nog niet op de helft en iedereen wint en verliest van iedereen dus ook dit zou weer een gelijkwaardige strijd worden.

Vanaf het begin was het wat rommelig. Ondanks dat er gevraagd was om wat fysiek te mogen spelen werd alle contact als fout beoordeeld en belanden beide ploegen al snel en vaak op de vrije worp lijn. Dat kwam het spel ook niet ten goede. Zowel aanvallend als verdedigend was het Klaas Hakvoort die de rebounds pakte en wat goede scores liet noteren. De dubbele guard functie werd bezet door Kevin de Boer en Jelle Pasterkamp en die zorgden voor de nodige goede aanvallen maar ook gastheer Wyba liet van zich spreken. Toch werd er voor basketbalbegrippen maar weinig gescoord in het eerste kwart: 17-18 in het voordeel van Orca’s.

Ook het tweede kwart was veel van lijn naar lijn. En dat was jammer, want er ontwikkelde geen vlotte wedstrijd. Het was steeds puntje wisselen op laag scoringsniveau. Op een of andere manier lukte het niet om lange en goede aanvallen uit te spelen, met score. Aan de andere kant zat de verdediging wel redelijk dicht en was het voor de thuisploeg dus ook lastig. Het is dat Rick van Eerde en Klaas Jan Scheffer nog wat ballen erin konden frommelen, maar een ruststand van 28-28 geeft ook wel aan dat er niet bijster veel gescoord werd. Maar goed, wel gelijk, dus tot zover gelijkwaardig.

Wat er daarna gebeurde willen de Urkers het liefst zo snel mogelijk vergeten. Een aantal spelers van Orca’s kwam wat traag het veld op omdat ze nog even geïnteresseerd bij de wedstrijd aan de andere kant stonden te kijken. Misschien was het een concentratie dingetje of toch vermoeidheid. Hoe dan ook, de thuisploeg kwam met zoveel passie de kleedkamers uit en zetten een geweldige press neer met drie drietjes in een halve minuut en veel geschreeuw. De ballen vlogen Orca’s om de oren en alles wat ze konden doen was toekijken. Er gebeurde dit kwart niets positiefs voor de Urkers en ze werden door (onder andere) de thuisploeg van het veld geblazen. Ook time outs om het ritme te verstoren mochten niet baten, Wyba ging er op en er over en nam een dikke voorsprong: 60-37.

Het vierde kwart was wellicht iets beter voor Orca’s, maar dat kwam ook omdat het gat zo groot was dat Wyba wat rustiger aan kon doen. Orca’s kwam wel prima onder de full court press uit en wist zelfs wat fast breaks te creëeren maar het leed was al geleden. Het verschil bleef steeds rond de twintig punten en de winst bleef bij de mannen van Wyba die hiermee twee nuttige punten binnenharkten: 85-63.

Scores van de snel te vergeten avond:

Rick van Eerde:  14
Klaas Jan Scheffer:  11
Klaas Hoorn:  11
Klaas Hakvoort:  10

Snel door naar volgende wedstrijd. Dat is niet volgende week, want Orca’s heeft eerst een vrij weekend. Wel lekker, want: Urk in wintersferen. Daarna kan de focus weer op Amical MSE 1. De ploeg uit Ecnschede komt dan op bezoek. Dat is op vrijdag 6 december, om 21:00 uur in sporthal De Vlechttuinen. Deze ploeg bezet de tweede plaats op de ranglijst maar moet nog maar zien of het bolwerk op Urk in te nemen is tegen een getergd Schol Orca’s Heren 1 team.

p.s. volgen jullie ons al op Instagram?