Schol Orca’s Heren 1 wint weer, ietwat moeizaam, een uitwedstrijd.

Weer eens een uitwedstrijd op het programma voor de mannen van Orca’s Heren 1. Deze keer ging de reis naar Zevenaar, waar Basketiers ’71 de gastheer was. Basketiers ’71 staat voorlaatste maar in deze competitie zijn alleen de nummers 1 en laatst ‘los’ en alles daartussen kan van elkaar winnen en dat maakt deze competitie zo leuk. Gastspeler Tomas Kramer werd in de gehuurde bus geladen zodat die precies vol zat. Klaas Hakvoort en Kevin de Boer zijn / waren een weekendje weg maar ze kwamen samen keurig naar Zevenaar gereden om gewoon bij de wedstrijd aanwezig te zijn.

Na anderhalf uur onderweg geweest te zijn en allerlei bizarre verhalen te hebben aangehoord van lobbige Laurens kwamen de mannen half gedesillusioneerd aan in de sporthal.

Maar de Urkers begonnen wel mega scherp aan de wedstrijd. Alhoewel, toch wel even 2-0 achter door een snelle score van de thuisploeg. Maar daar kwamen ze hoor. Ontketend waren ze. Wat jullie kunnen, kunnen wij tien keer beter dachten ze. En ja hoor, 0-20 run er overheen van Orca’s. Team Seacon was volledig verantwoordelijk voor de scores. En na het harde werk van Rick van Eerde, Klaas Hakvoort en Klaas Hoorn dook Basketiers ’71 in een time out. De zoneverdediging van Orca’s stond heel goed en dat betaalde zich uit in een prima start. Daarna liet Orca’s het gas even los en wist de thuisploeg er nog 4 punten bij te maken. Stand na het eerste kwart: 6-22.

In het tweede kwart was het meteen smullen van een sterke fase van Tomas Kramer. Met zijn subtiele moves en een prima fade-away zette hij zichzelf op het scoresheet. Een heuse driepunter van Laurens van Loosen en een score van Klaas Jan Scheffer zetten de Urkers 8-29 op het scorebord. Maar toen gebeurde er iets geks. Basketiers ’71 begon raak te gooien en slimme opties uit te spelen. Orca’s kon er niet genoeg antwoord op geven en zag ook de thuisploeg een stevige run neerzetten. Ze kwamen terug naar 21-29. Er volgden allerlei gekke gilletjes en wilde kampioenskreten vanaf de thuisbank. Toch wel een reden voor een Urker time out. Orca’s wist weer wat rust te creëren vanuit de verdediging waar Niels ten Napel de zaken weer op orde had. Samen met beukers Klaas Hakvoort en Laurens van Loosen zat het achterin wel goed dicht en konden kanonnen Rick van Eerde en Klaas Hoorn goed gevoerd worden door de guards Kevin de Boer en Jelle Pasterkamp. Nog wat ongelukkige scores van Basketiers bepaalden de ruststand op 27-35.

Dit was toch niet helemaal de bedoeling. De Urkers willen namelijk ook gewoon sterk uitwedstrijden gaan spelen, en winnen. Maar op een of andere manier komen ze iedere keer zichzelf tegen. De energie was ingezakt. Basketiers kwam op 4 punten verschil, wat gebeurde hier allemaal?! Toch wisten de Urkers weer wat energie te hervinden in de full court zone verdediging en maakte weer een 0-9 run in twee minuten. Dat verschil hield Orca’s wel goed vast maar door foutenlast aan beide kanten belanden beide ploegen wat vaker op de vrije worplijn. Met nog wat fast break scores na een aantal steals hielden de Urkers het verschil keurig rond de twaalf punten. Harde Laurens zorgde nog voor een mooie score plus bonus, welke hij helaas niet wist te verzilveren. De emotie en getoonde spierballen zorgden echter wel voor wat angst bij menig tegen- en medestander. Toch wisten de blauwe mannetjes nog 5 punten van de voorsprong af te snoepen in de laatste seconden. Stand na drie kwarten: 46-53.

In het vierde kwart lieten de Urkers zien dat ze toch over voldoende rust en ervaring beschikken. Ze lieten Basketiers niet nogmaals terugkomen in de wedstrijd. Het werd af en toe nog wat lastig doordat de stevige verdediging van de Urkers veelvuldig werd afgefloten en daardoor zakten de Urkers in naar half court. Ook geen probleem, zeker ook omdat de thuisploeg toch wat uitgeput raakte terwijl de 10 Urker mannetjes conditie genoeg hebben en elkaar prima kunnen vervangen. Ook toen de thuisploeg er nog een slotoffensief uitgooide had Orca’s een antwoord. Vakkundig sleepten ze de punten over de streep en pakten ze weer een belangrijke winstpartij. 58-68 was de einduitslag en daarmee stegen de Urkers ook naar de tweede plek in de competitie. Al met al een prima prestatie.

Scores:

Klaas Hoorn:  26
Klaas Hakvoort:  13
Laurens van Loosen:  11

Deze vorm wil Schol Orca’s Heren 1 graag vasthouden en ook de tweede plek stevig in handen houden. Aankomende vrijdag staat er weer een pittige wedstrijd op het programma. Trajanum MSE 2 komt op bezoek. Laat dat nou net de ploeg zijn waartegen veel goede voornemens zijn gesneuveld. Tijdens de (inhaal)wedstrijd van 4 januari werd uit onnodig met 1 punt verschil verloren. Deze verloren punten gaan vrijdag weer heroverd worden. Als het aan de Urkers ligt tenminste. De wedstrijd begint om 20:00 uur en zal gespeeld worden in sporthal De Vlechttuinen.

p.s. volgen jullie ons al op Instagram?