Schol Orca’s Heren onderuit in Meppel

Waar we vorige week nog schreven over een zonnige periode in de recente geschiedenis van Orca’s Heren 1 hadden de mannen wellicht aan kunnen voelen dat na een week van onbeperkt regen en donkere wolken er misschien weer iets mis zou gaan. En dat is helaas wat er gebeurde. Zonder coach Jurie Bakker (verplichte familieaangelegenheid) en nog zonder de geblesseerde Perige Klaas Hakvoort moesten de mannen de klus zien te klaren in Meppel.

Gelukkig was sunny Rick van Eerde wel weer terug na een week vol zon en romantiek. Zwager Laurens van Loosen nam de honneurs waar als spelende coach. Na de winst van vorige week zaten de mannen nog op een roze wolk. Wellicht dat ze daarom niet zagen dat de wolken aan de onderkant pikzwart waren. We willen het verder graag kort houden over de wedstrijd…

Een heuse speaker, een DJ, voorstellen van de spelers, muziek tijdens de wedstrijd: de ambiance was geweldig in de sporthal in Meppel, complimenten. Het was bijna net zo goed als de zorg die Klaas Jan Scheffer had besteed aan de koude kletsers voor de dorstigen des team. Het eerste kwart ging verloren met 24-12.

De Urkers hadden een busje gehuurd en waren met z’n allen afgereisd naar Meppel en werkten zo nog meer aan de teambuilding. Helaas moest Klaas Willem Hoorn alleen rijden, want ja, het was een 9-persoonsbusje. Gelukkig staat zijn vrouw op het punt van bevallen en bestond de kans dat hij met spoed weg moest tijdens de wedstrijd. Dan was het voor de rest lastig om thuis te komen zonder bus. Dus het had z’n voordeel dat hij zelf wilde rijden. Stand bij de rust: 46-27.

De mannen willen zich graag meten de Dames van Orca’s (qua uitslagen dan), want die hadden de eerste vier wedstrijden van het seizoen gewonnen en zitten in een goede flow. Ook SVU en Zaalvoetbal Urk zijn ploegen waarnaar gekeken wordt, want (beiden) een uitslag van 8-0, dat zijn pas cijfers. Verder komt het wel voor dat de basketballers met heel wat anders vergeleken worden. Helemaal sinds afgelopen week de geruchten gaan dat sommigen het verschil niet zien tussen een heel lang net met iemand in een afwijkend shirt en basketballers. De stand na drie kwarten: 73-40.

Los van alle randzaken kunnen we nog kort melden dat de thuisploeg alles raak gooiden en ook uit onmogelijke hoeken de bal door de ring zagen verdwijnen. Orca’s zag alleen maar minpunten in en rondom het veld en dropen af na een geweldig slechte wedstrijd waarin niets lukte en Orca’s niet dominant genoeg kon en wilde zijn. Punten bleven in Meppel na een trieste wedstrijd: 96-53.

Laurens van Loosen:  16, maar dat is vals want niemand kon dat bevestigen.

Vlug verder naar volgende week. Want vrijdag is het weer zo ver. Een thuiswedstrijd. Een belangrijke ook (want nu al is alles belangrijk). Basketiers ’71 uit Zevenaar komt op bezoek. Ook een ploeg die (nu nog) onderin meedraait in de competitie. De Urkers zoeken de weg omhoog, en gaan die ook vinden, maar hebben daarvoor wel punten nodig. Plan is om de gasten uit Zevenaar te trakteren op een verliespartij. Schol Orca’s hoopt dan ook professionele indraai shirts te hebben om zo het publiek extra te vermaken. Zorg dat je deze wedstrijd weer aanwezig bent. Vrijdag 18 oktober, om 20:00 uur, in sporthal de Vlechttuinen.