Jongens U10 in Harderwijk

Zaterdag 3 november speelden de jongens onder 10 een toernooi in Harderwijk. De jongens doen het goed dit seizoen en spelen al een paar toernooien lang in de hoogste poule van het mini basketbal.

De eerste wedstrijd was tegen Ceres. Een lastige tegenstander, waar we tot nu toe nog niet van konden winnen. De hoogste tijd om daar wat aan te veranderen. Orca’s begon sterk aan de wedstrijd en kwam al snel op een 8-4 voorsprong. Met nog 5 minuten (doorlopende tijd) te spelen, verslapte de aandacht en de verdediging bij Orca’s en wist Ceres drie keer achter elkaar te scoren. Er werd hard gewerkt om te scoren, maar Orca’s wilde iets te graag. Daardoor wilde de bal niet door het netje. Door een paar persoonlijke fouten tikte door Ceres, tikte de klok vrolijk verder en kwam Orca’s in tijdnood. In een laatste poging om te scoren, dribbelde Maikel in volle vaart naar voren. Er stond nog 10 seconden op de klok. De coach van Ceres schreeuwde naar zijn team: “Stop hem af! Stop hem af!” Maikel wilde aanleggen voor een driepunter, maar zijn verdediger gaf hem een duw. Maikel wist toch nog te schieten en…. scoorde! Maar de scheidsrechter keurde het schot af, omdat er eerst een fout gemaakt was. Helaas was er geen tijd meer om de bal in te nemen en werd deze wedstrijd verloren. Beetje jammer, maar de jongens hadden voor hun gevoel gewonnen. Orca’s verloor met 8-10.

De tweede wedstrijd was tegen de Snipers uit Zeewolde. Deze wedstrijd werd makkelijk gewonnen. Orca’s kwam op een 16-6 voorsprong. Toch werd het in de laatste minuten nog even spannend. Alle basisspelers mochten op de bank gaan zitten en de eerste jaars basketballers mochten laten zien wat ze in hun mars hadden. Snipers kwam langzaam terug en de wisselspelers van Orca’s smeekten om in het veld te mogen. Maar de rookies vermanden zich en speelden de laatste minuten uit. Orca’s won met 16-12.

De laatste wedstrijd was tegen ZAC. Deze lange en stevige jongens hebben dit seizoen alles gewonnen. Het zou een moeilijke wedstrijd worden. Orca’s begon daarom met een stevige basis en de focus lag op verdedigen. ZAC wist even niet wat hun overkwam en dankzij een driepunter van Maikel kwamen we op voorsprong. De nummer 12 van ZAC werd helemaal wild en rende als een soort rugbyspeler door het veld. De scheidsrechter floot wel een paar keer voor een fout, maar het werd geen leuke wedstrijd. Maikel wist nog een keer te scoren. De nummer 12 van ZAC nam vervolgens wraak door Sven vanaf zijn schouder tot zijn polsen helemaal open te krabben. De wedstrijd werd stil gelegd en Sven moest van het veld gedragen worden en kon niet verder spelen. ZAC kwam terug in de wedstrijd en wist twee keer te scoren. Orca’s scoorde daarna ook nog een keer en het stond 7-4 voor Orca’s. Om de een of andere reden kwam er na een paar minuten hard verdedigen een punt bij voor ZAC. Een van hun lay-ups was een driepunter volgens de scheidsrechter. ZAC mocht nu dus niet meer scoren. De nummer 12 maakte links en rechts nog was slachtoffers en kon daardoor nog een paar keer schieten. Maar ze waren gelukkig voor ons mis en Orca’s won voor het eerst van ZAC met 7-5.