Meisjes U12-1 pakt eerste punten in Putten

Afgelopen zaterdag speelden we onze eerste wedstrijd van het seizoen en we mochten meteen naar Putten. We hebben nog maar vier keer getraind dus iedereen was een beetje zenuwachtig.

Het begon ook wat onwennig. Aan beide kanten werd niet echt gescoord maar wel hard gewerkt. Na 3 minuten zette Anne Jo de eerste score voor ons op het bord. Daarna volgden nog snel drie scores van Ingrid en Marjolien tegenover 1 van Volic en stonden we voor met 2-8. Omdat we maar 8 korte kwarten van vier minuten spelen kunnen we snel doorwisselen. Het tweede en derde kwart gingen verdedigend heel goed. Lisalien en Janice konden makkelijk de bal onderscheppen. Op de fast break kwamen makkelijke scores. Lysanne Post en Martina rebounden goed en gaven het team weer een extra kans om te scoren. In de rust stonden we voor met 8-16.

We hebben in de rust besproken wat nog beter kon en stelden als doel dat we de tweede helft 20 punten wilden scoren.

We begonnen weer wat onwennig in de eerste twee kwarten maar gelukkig was daar Liselotte die de bal heel goed op kan dribbelen en ook 2 scores kon maken. Anna en Lysanne Oost vochten voor iedere bal en pakte ze makkelijk van de tegenstander af. Ieder kwart lukte het ons om punten te maken en ons doel leek te lukken. In het laatste kwart hoefden we nog maar 5 punten te scoren. Janet speelde haar allereerste wedstrijd en maakte meteen een belangrijke score. Daarna maakte Dianthe met een gave actie een score en dat was meteen de laatste van de wedstrijd. We wonnen dik verdiend met 16-35.

Een nieuw samengesteld team wat al heel lekker speelt na zo weinig trainen. Dat belooft wat voor de rest van het seizoen! We bedanken Volic voor de fijne wedstrijd en de goede begeleiding in scheidsrechters en tafel.

Op naar volgende week. Dan spelen we tegen ons eigen U12/3 team om 15.00 uur in de Vlechttuinen